Voor ‘Boer zoekt vrouw’ en het vinden van de liefde komen wij thuis. Terwijl ik opnieuw naar dit artikel kijk, weet ik dat er opnames aan de gang zijn voor weer een nieuw seizoen. Ik heb er weer zin in!

Boer zoekt vrouw is één van de meest bekeken programma’s op tv over het vinden van de liefde. Ook wij kijken graag! De kinderen naar bed, de houtkachel aan en de koeien warm en veilig in de stal. Het is ons momentje samen op de bank. Het kijkcijferkanon heeft ook ons al jaren in zijn greep. (Onze verslaving stamt van voordat wij elkaar kenden).

Anders kijken

Sinds ik mijn boer heb leren kennen, kijk ik heel anders naar dit programma. Ik begrijp de ongemakkelijkheid van de boeren beter wanneer de vrouwen, vaak wat naïef, zeggen dat ze makkelijk zouden kunnen wennen op de boerderij. Een dappere uitspraak terwijl ze in een flatje op zes hoog in een grote stad wonen.

Maar voor de liefde doe je alles! Om de liefde te vinden, gaan boeren met alles wat ze hebben en voelen meedoen aan een televisieprogramma. Alles om die ene vrouw te vinden!

Ik vind het programma eigenlijk pas echt leuk worden als de logeerweek begint, maar we kijken natuurlijk alle afleveringen. We leven met alles mee, de ongemakkelijkheid en de onwennigheid. Maar ook met het vuurwerk van liefde dat soms van het scherm afspat.

Ons eigen avontuur

Wij hadden ons eigen ‘boer zoekt vrouw’, ons eigen vuurwerk en onze eigen ongemakkelijkheid. Allemaal emoties die iedereen heeft denk ik. Maar elke serie zeggen we meerdere keren tegen elkaar: “Wat fijn dat wij elkaar zonder camera’s hebben mogen leren kennen.” En ik zeg ook: ‘Wat fijn dat alleen ik kwam logeren.’

Mijn boer is veranderd van een ‘boer nooit thuis’, naar een ‘boer komt thuis’. Door onze keuze samen verder gaan is er wezenlijk iets veranderd. Een boer is natuurlijk altijd thuis, dus hoe zit dit dan?

onze ringkussens voor onze trouwringen DIY - boer blijft thuis
Kussentjes met onze trouwringen

Waarom is de boer niet thuis?

Lang was mijn boer een boer die niet ‘thuis’ was omdat hij overdag hard werkte en ’s avonds regelmatig afspraakjes had. Hij was dus vaak wel thuis maar niet binnen en altijd aan het werk of op pad. De boer probeerde een vrouw te vinden. En ik herken dat! Ik was een vrouw die niet thuis was omdat ik naar bijeenkomsten voor singles ging en afspraakjes had met mannen. We deden ons best, en zo vond gelukkig mijn boer zijn vrouw. Ik dus.

Doe je best!

In de serie doen de boeren hun best, en het is onhandig en soms erg ongemakkelijk. Maar als ze niet blijven proberen en hun best doen, dan zijn de gevolgen voor hen. Dan zit een boer alleen op zijn erf, werkt vaak veel te hard en is zelden ‘thuis’. En dat is het belangrijkst doel van veel van deze zoektochten, iemand vinden waarvoor je thuis wil blijven en binnen wil komen.

Thuis

Thuis is zoveel meer dan een huis. Het is een plek waar je jezelf mag zijn, waar je fouten kunt maken en waar je geliefd bent. Voor ons is het onder andere de plek waar we samen ‘boer zoekt vrouw’ kijken.

En het allerleukst van ‘boer zoekt vrouw’ vind ik:

Mijn boer komt naar binnen, frist zich op en de avond is van ons…

Lekker samen thuis!

Dit artikel heeft voor het laatst een update gehad in december 2021