De dagen vliegen voorbij met werken en boerderij. Ik hoorde gisteren dat de meteorologische zomer al is begonnen! Het warme meer maakt dat het ook echt voelt als zomer. Ik ben weer drie dagen van de boerderij om te werken en het boerin zijn, komt daarmee gelijk weer op een lager pitje. Ik ben kapot als ik thuiskom en ben blij als ik aan het einde van de dag mijn huis op orde heb, een warme maaltijd op tafel heb gezet en het boerinnetje schoon en wel in bed heb.

Wennen

onze zwaan boerderij werken

Het is weer even wennen, het “echte” leven. Toch heb ik goede hoop dat ik wat goede “boerinnengewoontes” kan volhouden. Welke gewoontes waren dat ook alweer?

goudfazant boerderij werken

Elke middag lopen het boerinnetje en ik samen ons rondje om de kleine dieren te voeren. Zij weet al helemaal de weg, eerst de zwaan, dan de fazanten en zo verder. Ze geniet ervan om voor me uit te stappen en de dieren te zien eten.

De moestuin

De moestuin komt op mijn vrije dagen weer aan de orde, want wat is er toch met de doperwten? en de aardbeien zijn rood. En natuurlijk is daar het altijd weer terugkomende onkruid. Onze sproeier begaf het gisteren en de boer was er snel bij om een nieuwe te bestellen. Heel fijn! Maar ook het onkruid is blij met het water.

Samen met het boerinnetje vegen we regelmatig het kalverenstalletje even aan. Zij vind het superleuk hun bakjes te vullen en ik hou van het opgeruimde gevoel als het klaar is. Twee vliegen in 1 klap.

De plantenbakken blijf ik water geven en soms zijn er ook wat struiken die toe zijn aan extra water. Dat is een klus die eigenlijk pas later in de zomer hoort, maar de droogte maakt dat alles al slap begint te hangen.

De boekhouding hou ik wel een beetje bij, dat is echt zo’n klusje achter de computer wat nog wel lukt aan het einde van de werkdag.

Zo probeer ik alles te blijven doen en ik doe het met plezier. Het is heerlijk aan het einde van de dag even buiten te zijn, aangezien ik binnen werk.

Nieuw ritme

Maar goed doordat ik weer werk, moet er weer een nieuw ritme komen. Ik sta weer wat eerder op, en ga weer wat meer op tijd naar bed. Het bloggen komt weer een beetje meer tussendoor, want eerste de boerderij en vele andere dingen en dan onderaan staat een blog schrijven. Zo zijn de prioriteiten nu verdeeld. Helaas kan ik niet alles in dezelfde tijd doen, maar wel alles op zijn tijd.

Wat wil je lezen?

Dus help me gerust! en schrijf je vragen in de opmerkingen onder de blog. Waar zou jij nu wel eens meer over willen weten? Wat zie jij altijd voor apparaat op de boerderij, ruik je voor lucht, voel je iets of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe ik dit doe?

Laat me weten wat jij wilt weten, dat scheelt mij denktijd 😉 en geeft jou een antwoord op de vragen die je nog hebt. Ik zie uit naar jullie reacties!