Deze blog gaat over websites (verkooppunten) die je moet kennen en weten te vinden als je graag lokale producten koopt. Sinds ik boerin ben, word ik me steeds meer bewust van hoe raar we soms met onze producten omgaan. Pas was er veel ophef over de supermarkten die aardappels uit Israel verkochten omdat de Nederlandse op zouden zijn… Ik snap dat eigenlijk niet zo goed en het klopt natuurlijk niet.

Nu loop ik toch een stuk bewuster door de Albert Hein, en kijk altijd even of dit product wel uit Nederland komt. Zeker nu in de zomermaanden kan je prima leven van alleen Nederlandse producten. Nederand produceert heerlijke appels en aardappels, komkommers en tomaten en ook zeker vlees! We hoeven het allemaal echt niet van ver te halen, beter niet zelfs

Wil je je producten liever nog dichter bij huis halen, dan zijn deze 4 websites voor jou! Voor sommige opties moet je misschien wel even fietsen of rijden, maar dan is dat gelijk een kans om even lekker eruit te zijn!

#1 www.koopeenkoe.nl

koopeenkoe.nl lokale producten websites

Voor iedereen een aanrader! Het vlees is misschien iets duurder dan je gewend bent, maar het zijn geen plofkippen en het vlees is traceerbaar. Deze site bestaat voor een koe, een varken, een hert, een geit, een kalkoen (goede tip met kerst?) en natuurlijk gewoon de kip.

Ik heb even op de site zitten kijken en het ziet er allemaal heel makkelijk uit. Je bestelt en ze bezorgen het thuis. Het past in 1 vriesvak en je kan kiezen welk pakket je wilt. De pakketten kunnen zelfs nog een beetje aangepast worden naar eigen smaak!

Dit ga ik zeker een keer proberen!

#2 Productenvandeboer.com

productenvandeboer.com lokale producten websites

Dit is weer een heel andere website. Op deze website zoek jij de winkels bij jou in de buurt. Je kiest je provincie, zoekt je stad of dorp en dan zie je wat er bij jou in de buurt te halen valt, direct van de boer.

Je kan dan doorklikken naar hun eigen website voor verdere informatie. Geen bezorgservice dus, maar wel een verzamelplek voor alle boeren die iets aan huis verkopen.

Ik vind op deze website veel resultaten in mijn buurt, maar vind het niet een gebruiksvriendelijke website. Maar uiteindelijk gaat het om de producten en niet om de website natuurlijk.

#3 Lekkerder.nl

lekkerder.nl lokale producten websites

Deze website is vergelijkbaar met #2. Het is ook een verzamelplaats voor boerderijwinkels en verkooppunten. Je kan hier kiezen voor je eigen postcode en hoever je ervoor wilt rijden en fietsen. Ik vind de lay-out van de website heel mooi en hij geeft in mijn omgeving ook andere zoekresultaten dan #2.

#4 Findfarm.nl (deze website bestaat helaas niet meer…)

findfarm.nl lokale producten websites

Heb je nog niet genoeg opties voor boerderijwinkels en verkooppunten, dan is dit je laatste kans! findfarm.nl heeft nog meer adressen in zijn bestand. En ook weer andere adressen dan de andere websites. Volgens mij is findfarm.nl nog vrij nieuw, maar hij gaf voor mijn omgeving al wel wat mooie resultaten.

Conclusie

Volgens mij is er voor iedereen wat wils. Ik zoek nog een mooie website waar je groenten kan bestellen die net als bij koopeenkoe.nl thuisbezorgd worden. Ik heb teveel ambities en zou dan minder naar de supermarkt hoeven. Dat zou voor mij ideaal zijn, dus wie heeft de tip?