Een terugblik op een mooie zomerdag op de boerderij. Opeens is daar een mooie dag, een supermooie dag. Na dagenlang regen, een tuin die in een modderpoel is veranderd en gras dat maar doorgroeit is het opeens mooi weer. Echt, korte-broeken-weer of zonder-jas-naar-buiten-weer. Ja zelfs; insmeren-met-zonnebrand-weer! En is dat even genieten, lekker buiten spelen (het boerinnetje heeft het fietsen door) en elke dag even lekker in de zon.

Niet alleen genieten

Maar het is niet alleen genieten, het is ook de start van het grasseizoen! (heb je al mijn blog gelezen hoe dat zit met dat gras? klik hier) Normaal gezien zijn we in juni al toe aan de tweede keer maaien, maar dit voorjaar was gewoon te nat. Dus de boeren staan te springen en mijn boer hoort ook bij die springende boeren.

Het is droog genoeg om gras te maaien, dus alles wordt klaargezet, het weerbericht gecheckt en daar gaan we. O ja Corrie, nog even niet bevallen dus! We regelen zelfs achterwacht mocht de bevalling toch op gang komen…

Wat een pak gras! Maar de nieuwe maaiers van de boer zijn fantastisch en hij vliegt over het land. Het kleine boerinnetje houdt toezicht en ik geniet in de zon. Het lukt zelfs even om zelf ook even in de trekker te kruipen om gezellig met de boer een rondje te hobbelen. Kleine geluksmomentjes!

Weer een mooie dag

Eigenlijk is grasmaaien twee mooie dagen. Want het is niet alleen het gras maaien. maar als het droog genoeg is moet het ook ingekuild worden (hierover schreef ik eerder al een blog). Weer een mooie dag! Een dag van hard werken in de zon (ten minste dat hoop je). Ijsjes uitdelen aan alle helpers, kinderen in trekkers en trekkers die af en aan rijden. In de late avond wordt de dag afgesloten door nog met man en macht het plastic over de kuil heen trekken. Dit is als kers op de taart na een dag lang en hard werken en als het tegenzit dan maakt de wind dit nog een pittig klusje.