Ow help, de drukke donderdag is weer terug! Ik ben weer aan het werk en knoop alle taken weer aan elkaar. Een dag vol met klusjes die zijn blijven liggen omdat ik was werken, of druk met de kinderen of gewoon ingestort was op de bank 😉

Ik ben wakker!

Afgelopen donderdag was dus weer zo’n dag. Om 6u gaat de wekker, of eigenlijk de wekker van de boer. Hoewel ik in het verleden dan lekker kon blijven liggen, begint mijn dag nu ook. De kleine meid wil haar eerste fles voor de dag (als ik pech heb wil ze die fles al om 5u…) Ik neem de avond van te voren alles mee naar boven dus een fles is zo gemaakt, al moet ik toch wel echt even onder de warme dekens vandaan.

Half 7 is de kleine meid verzadigd en als ik geluk heb kan ik nog even een half uurtje liggen soezen of op m’n telefoon, maar om 7u hoor ik een paar kleine voetjes naast het bed en de klik dat de lamp aangaat. Het kleine boerinnetje is weer in slaap gevallen maar het grote boerinnetje is wakker en het liefst roept ze dat ook: “ik ben wakker!”

Opstaan

De molen gaat draaien. Aankleden, luiers verschonen, ontbijt klaarzetten, haren kammen etc. Elke moeder herkent dit riedeltje. Na het ontbijt is mijn eerste doel om het aanrecht weer leeg te krijgen en mezelf 5 minuten voor de spiegel te gunnen. Een nobel streven 😉

Daarna roept het huishouden weer. Ik besluit de hele kapstok leeg te halen en me te verdiepen in schoenen en jassen, en liggen daar nu echt ook nog wintermutjes en sjaals? Voordat je ‘piep’ kunt zeggen wil het grote boerinnetje “helpen”. Ze sleept haar eigen kapstok leeg en ik mag me er niet mee bemoeien. Alles samen stoffen, sorteren en weer netjes terugleggen. Ik laat de vloer maar even voor wat het is, dat komt later wel.

Eten

De uitdaging is altijd om op tijd klaar te zijn met de huishoudelijke taak met onderbrekingen, van een fles, een dutje (niet voor mij) en vragen van de boer over allerlei zaken, om te beginnen aan de warme maaltijd. Mijn boer was gewend in de middag warm te eten en toen we samen verder gingen ben ik meegegaan in dat ritme. Ik ben daar zeer positief over, behalve als ik om half 12 nog geen idee heb wat ik ga maken 😉

Maar vandaag heb ik een plan! Gisteren uit het werk ben ik de boodschappen wezen doen en heb een toogoodtogo box gehaald met groente en fruit erin. (Goed voor de portemonnee en goed voor het milleu, kost alleen wel wat werk want je moet het op tijd ophalen en gelijk verwerken). We eten dus sla, want anders kan ik dat niet langer goedhouden. Mijn vriezer vult de sla aan met vlees en aardappeltjes uit de oven, een makkelijke gezonde maaltijd.

Donderdag – MIDDAG

Na de maaltijd is het grote boerinnetje meer dan toe aan haar rust en als ik geluk heb het kleine boerinnetje ook. Dit is dan ook mijn eigen dutjesmoment, nou ja. Als alle rommel van het middageten is opgeruimd dan neem ik mijn moment. Even een half uurtje rust en dan nog even achter de computer om iets voor te bereiden voor de volgende dag.

De tijd vliegt, maar ik heb geluk!

Na de koffie mag het grote boerinnetje met papa mee op de trekker en ik ga met het kleine boerinnetje in de draagzak het gazon maaien. Tenminste dat is het plan maar eerst zit ik bijna een half uur met mijn moeder te bellen… Ik had een goed excuus want terwijl iedereen lekker aan koffie met koek zat, was ik druk met fles en baby.

Gazon maaien is een klusje dat toch zo een uur duurt! We nemen gelijk het voeren van de kleine dieren even mee. Ons nieuwe boerinnetje kijkt haar ogen uit en geniet van haar tijd met mama. Net als ik!

Donderdag – AVOND

Onze avond begint vroeg. We eten tussen 5 en half 6 een boterham en het rennen begint weer. Even een wasje verzamelen, keuken netjes, speelgoed opruimen en 2 kleine meisjes klaarmaken voor hun bed en er minimaal 1 in bed. Om 8u zet ik met een zucht de koffie op tafel (met iets lekkers, want daar zijn we aan toe!).

Dat mijn boer het journaal wil kijken zorgt ervoor dat hij op tijd binnen is en we even samen kunnen ontspannen, ik trek me niets aan van het journaal en klets overal gerust doorheen. Ik geef de kleine ondertussen de fles (waarom is dat altijd tijdens koffiemomenten?) en dan kan ook zij naar bed.

Daarna zijn er nog spullen klaar te leggen voor de volgende dag, wat eten we morgen etc. Voor ik het weet is het half 10, en dat is de tijd dat ik ga afronden. Geen werk meer, nog even een kopje thee een beetje scrollen op mijn telefoon. De avondfles klaar maken en dan heerlijk slapen! tot morgen!