Wie ben ik?

Ik ben een kalf en mijn naam is 3739. Dat is een hele onpersoonlijk naam en ik luister er ook niet naar als je me roept. Ze noemen me ook Aafke28, dat vind ik een mooie naam. Maar als ik eerlijk ben, luister ik naar niemand!

Vroeger hadden de koeien geen nummers, maar kwam er een tekenaar langs om het kalf na te tekenen. Zo kon je altijd controleren of je het goede kalf voor je had. Nu krijgen we een nummer, dat scheelt veel tijd voor de boer en het nummer is het enige sieraad wat we mogen dragen ūüėČ

kalf aafke

Gelukskalf

Ik ben een geluksvogel, of eigenlijk een gelukskalf, want ik ben geboren op de boerderij. Toen ik geboren werd, kwam ook mijn zus uit mijn moeders buik. Dat was heel speciaal en spannend voor de boer. We zijn allebei gelukkig gezond. Ik ben een zwartbont kalf. Op de foto kan je zien dat ik aan één kant een zwarte vlek om mijn oog heb, maar aan de andere kant ben ik helemaal wit.

De boer is mijn beste vriend. Hij zorgt goed voor mij en geeft me alles wat ik nodig heb. Ik hoef hem niet te vertellen als ik me niet zo lekker voel, hij heeft het altijd al aan mij gezien. Als het nodig is geeft hij mij medicijnen of belt hij de dokter, maar liever proberen we het samen op te lossen. Dat vind ik heel fijn en vertrouwd!

Mijn ouders

Mijn moeder heet Aafke 23, ik ben dus naar haar vernoemd. Mama is in 2017 geboren en heeft ook een zwartbonte kleur. Ik lijk wel op haar, maar zij heeft meer zwart in haar tekening. Mijn zus is nog witter dus ik lijk het meeste op mijn moeder. Mijn zus en ik zijn haar derde en vierde kalf.

Mijn vader is stier WIL. Ik weet eigenlijk niks van hem en ik heb hem nog nooit gezien. De boer heeft mijn papa uitgekozen voor mijn mama. Hij doet dat altijd met zorg dus ik vertrouw erop dat hij een papa heeft gekozen met de beste eigenschappen.

Mijn verblijfplaats

Na mijn geboorte heeft mijn moeder mij warm en schoon gelikt en toen heeft de boer mij apart gezet in een hokje . Ik vond het hokje heerlijk warm en schoon, met vers stro en een warme lamp. Mijn moeder miste me niet eens en was al gauw weer bij aan het kletsen met haar vriendinnen. De boer houdt haar nog een tijdje goed in de gaten want een kalf krijgen is niet niks, laat staan 2!

De boer heeft supergoed voor mij gezorgd en hij houdt mij goed in de gaten. Ik krijg nu de rust die ik nodig heb en de verzorging is helemaal afgestemd op mijn behoefte. Mijn zus is vlakbij en ik kan elke dag met haar praten. Een kalf heeft nog niet veel behoeftes, een beetje warmte en melk op zijn tijd maakt mij al erg blij en tevreden. Als ik groter wordt, mag ik in een groter hok met wat andere kalfjes. Ik maak dan snel vrienden en leer me te gedragen in een groep.

Mijn eten

Na mijn geboorte heb ik gelijk lekker biest (de eerste melk na de komst van het kalf) bij mijn moeder gedronken. Het was even zoeken hoe dat moest. Ik moest natuurlijk delen met mijn tweelingzus dus dat was even een gedoe. Mijn moeder was druk met ons allebei en moest ook nog een beetje bijkomen van de bevaling.

Toen ik niet meer bij mijn moeder was, kreeg ik de biest van mijn moeder in een speenemmer. Ik moest toen even oefenen hoe dat moest, maar nu krijg ik elke dag genoeg en dat weet iedereen zeker. Als ik minder drink of me niet lekker voel dan ziet de boer dat gelijk. Hij verwent me elke dag met meer dan genoeg warme melk van mijn moeder en haar vriendinnen en ik groei als kool!

Mijn status

Ik heb een toekomst op de boerderij. Omdat ik een vaarsje ben (een meisje) kan ik later ook een kalf krijgen en daarmee melk geven. Mijn toekomst op de boerderij ziet er daarom goed uit. Ik ben erg belangrijk en laat me dus ook als een prinses verwennen en neem af en toe de tijd om even wat gekke sprongen te maken van geluk.

Voorlopig zit ik nog een paar dagen heerlijk alleen in mijn kalverenhotel en krijg daar een privébehandeling. Maar daarna mag ik naar een groter hok met andere vriendinnetjes, daar heb ik veel zin in.

kalf aafke

Wil jij meer weten over mijn leven op de boerderij?
Laat een reactie achter, de boerin en ik kletsen regelmatig even bij dus dan kan ik je vragen beantwoorden.

Deze blog is de eerste in de serie: Beestenblog. Volg mij om alle delen als eerste te lezen. Een kijkje in het leven van elk dier dat hier op de boerderij woont!