Nu bijna twee jaar geleden ging ik wonen op de boerderij en werd ik boerin. Nog regelmatig krijg ik vragen als; Hoe is je leven nu? Wat is er anders? Kan je een beetje wennen? En steeds probeer ik zo goed mogelijk antwoord te geven. Antwoorden over kalfjes die geboren worden, een man die altijd thuis is en gras maaien. Of, over koffie drinken, het werk dat altijd wacht of dat je altijd overal ver vandaan zit. Antwoorden die iets proberen over te dragen over het ritme op de boerderij, zo anders als het ritme van de burger en toch hetzelfde. Hoe leg je zoiets uit? Hoe kan ik jullie een stukje meenemen in mijn leven?

Onze mooie koe een dochter van Poppe Ferdi - boerin

Een boerin in de lente

Het is februari, het is veel te warm voor de tijd van het jaar. De planten denken dat het lente is en het is weer langer licht. De sneeuwklokjes maar ook de krokussen hebben hun kopjes al weer boven de grond uitgestoken. De donkere januarimaand is voorbij en voorzichtig hopen we op de lente. Want in de lente begint het buitenleven weer.

in de wintermaanden op vakantie naar de zon -boerin

In de wintermaanden hebben we ons veel verstopt in de boerderij dicht bij de warme houtkachel. We hebben series gekeken, vrienden en familie bezocht en een echte zonvakantie geboekt en ervan genoten.

We zijn klaar voor de lente. Een mooi begin om jullie mee te nemen in het leven op de boerderij, om alle vragen te beantwoorden die er over dit leven zijn. Een kans om jullie iets te laten meelezen over dit heerlijke leven! Want dat is het wel, ik geniet van mijn dagen hier. Vaak zitten er te weinig uren in een dag en zijn er teveel dingen die ik wil doen.

Ik hoop in deze blog jullie iets te kunnen vertellen over de leuke en soms minder leuke dingen van mijn boerenleven en mijn dappere poging een goede boerin te worden.

Als je het leuk vind daar meer over te lezen en te weten, volg mij!