Rond de tijd dat deze blog online komt, ben ik ook jarig. Altijd een mooie tijd om eens even terug te kijken naar wat geweest is. Ook mooi om voorruit te kijken en te bedenken hoe die tijd eruit zou kunnen zien.

Ik vier mijn verjaardag tegenwoordig niet zo groot meer. In het verleden vond ik het leuk om mijn verjaardag wat groter te vieren, met veel bezoek en veel cadeaus. Maar nu is dat verandert. Ik vier mijn verjaardag liever klein, met weinig mensen, goede gesprekken en gelach. O ja, en natuurlijk taart 😉

Nu de grote dag er weer aankomt, en ik dit zelfs niet met een kleine groep mensen kan vieren, kijk ik toch vol goede moed naar het komende jaar. Wat zal dit jaar weer brengen? Wordt het net zo mooi en leuk als vorig jaar?

Terugblik

Laat ik beginnen met terugkijken op afgelopen jaar. Het was een goed voorspoedig jaar, maar ook een jaar waarin ik herstelde van mijn eerste bevalling (wat me toch wel tegenviel). Mijn eerste echte moestuinjaar waarin ik zelf plantte en oogstte. Ik begon een nieuwe baan, op een andere werkplek en leerde daar weer fantastische nieuwe mensen kennen. Toch nog best wat veranderingen die energie en tijd gekost hebben.

Alles bij elkaar genomen een goed jaar.

Doelen voor het komend jaar:

1. Een mooie vruchtbare moestuin

moestuinoogst
oogst moestuin

Afgelopen jaar heb ik heel veel plezier gehad in de moestuin. Ik heb onkruid gewied, water gegeven en heel veel geoogst en gedeeld met anderen. En ik vond het leuk! Het is mooi en goed voor een mens om een hobby te hebben waarbij je niet teveel hoeft na te denken en lekker buiten bent.

2. Georganiseerd leven

lijstje in agenda om productief te blijven
lijstjes

Orde geeft rust. Zo werkt het bij mij. Dus komend jaar wil ik doorgaan met ontspullen en alle dingen een plekje geven. De lijstjes in mijn agenda blijven hierbij belangrijk. Ze geven orde in mijn dag en rust in mijn hoofd (heb je dit gemist? lees dan deze blog).

3. Dieren

Ik wil het komende jaar wat meer bij de dieren gaan doen. Voor de bevalling deed ik dit al wel een beetje, maar nu met een klein handenbindertje gaat dit gewoon wat minder. Als alles goed gaat krijgen we volgende week wat nieuwe bewoners maar daarover in een volgende blog meer. En met dieren bedoel ik huisdieren, maar ook insecten en ander leven op ons terrein en natuurlijk de koeien niet vergeten.

4. Gezond leven

zwanger en dik op de grasmaaier
de baby zit er nog in

Na aanleiding van de bevalling was ik fysiek best gesloopt en door een ijzertekort duurde het lang voordat ik mijn energie weer terughad. Maar nu gaat het weer goed. De zwangerschapskilo’s verdwijnen en mijn energie is terug. Mede door zoveel mogelijk suiker uit mijn dieet te weren voel ik me stukken beter. Dat gaan we volhouden, gezond eten, goed slapen en in de zon zitten natuurlijk. En als de basis zo is, dan is snoepen weer een feestje!

Wat heb jij je voorgenomen om dit jaar echt te bereiken, anders te doen of vol te houden?