Ik weet gewoon niet meer welke dag het is. Alle dagen zijn gelijk er is niets meer wat verschil maakt tussen de maandag en de dinsdag. Je kan het een vakantiegevoel noemen, maar zelf vind ik dit nu al wel erg lang duren voor een vakantie. En even eruit zit er ook niet in. Mijn hoogtepunt van de week is even naar de supermarkt, en zelfs dat is niet elke week nodig.

Deze week merkte ik dat ik weer bijna in het gat van verveling viel. Een gat waar passiviteit en lusteloosheid de baas zijn en waaruit ik altijd weer moeilijk boven kom. Ik moest mezelf echt weer oppeppen en toespreken.

koffie maakt je dag
Een heerlijk koffiemomentje hoort erbij! Elke dag!

Je kan het vreemd vinden, want op de boerderij is genoeg te doen. Maar toch heb ik, net als iedereen in Nederland denk ik, ook last van sleur. Alle achterstallige klussen zijn wel gedaan en ik ben het toch wel gewend dat mijn uren bepaald worden van buitenaf, door een werkgever of andere verplichtingen.

Dat doet een boer dus ook, elke dag zijn eigen indeling maken. Rondom het melken, want die tijden liggen vast, bedenkt hij elke dag zijn eigen schema. Toch best knap.

Wat helpt mij nu om een goede dag te hebben? Hoe houdt je jezelf productief en aan de gang? Hoe maak je dat je dag ertoe doet en niet alle dagen gelijk worden en er geen onderscheid meer komt in de dagen. En zelf worstel ik er dan ook nog mee dat je de dingen ook best morgen kan doen. En voor je het weet heb ik dan de hele dag niks gedaan.

Daarom heb ik voor mezelf en voor jullie onder elkaar gezet wat mij helpt om deze dag en elke andere dag te maken.

1. Zet je wekker!

een wekker maakt je dag
Zo staat mijn wekker nu 😉

Zet je wekker en sta op. Het lijkt niet zo belangrijk maar als ik mijn wekker niet zet, slaap ik elke dag een beetje langer. En elke dag een beetje langer is elke dag een beetje later naar bed. Dus ik hou mijn ritme erin, op tijd opstaan en de dag beginnen als deze nog fris is.

Elke dag een beetje langer slapen, lijkt ook zo erg nog niet. Maar voor mij werkt dat niet. Als ik te lang uitslaap wordt ik lusteloos en kom ik heel slecht op gang. Dus wekker aan en opstaan! Dat werkt voor mij.

Omdat ik echt dol ben op snoozen, zet ik mijn wekker iets eerder. Dan kan ik nog even snoozen, terwijl ik bijvoorbeeld een leuke podcast van 10 minuten luister. Voor mij een heerlijk begin van de dag!

2. Kleed je gelijk aan!

Dit klinkt voor sommige mensen misschien heel logisch, maar ik ken vele mensen die het heerlijk vinden om de halve ochtend in hun pyjama rond te dartelen door het huis. Dat geeft natuurlijk niks, als dit betekent dat je ondertussen wel de badkamer een grote beurt geeft en je kinderen aan hun huiswerk zat.

Maar geloof mij. Ik doe de badkamer niet als ik mijn pyjama nog aan heb. Ik doe helemaal niks. Ik hang op de bank in de wondere wereld van sociale media en het liefst eet ik er ook nog van alles ongezonds bij. Zit jij ook zo in elkaar, dan is deze tip ook voor jou 😉 Dus aankleden en misschien is een douche ook wel lekker.

3. Neem even de tijd voor persoonlijke verzorging

En met persoonlijke verzorging bedoel ik, doe je haar leuk, dagcreme, poets je tanden, make-up naar smaak etc. Ook al gaan we niet de deur uit, je hoeft er niet als een slons bij te lopen. Ik voel me beter met leuke kleren en een frisse uitstraling. Als ik heel eerlijk ben, doe ik daar nu misschien wel meer aan dan in de haast van alle dag.

Wel een kleine kanttekening; ik woon op een boerderij, dus ik loop niet in mijn panty en minirokje in de moestuin, maar gewoon in een oude broek. Maar dan wel met gekamde haren en gepoetste tanden. Heel gewoon eigenlijk.

4. Bedenk welke dingen je vandaag in ieder geval wilt doen.

Dit hoeven geen waslijsten te zijn. Voor mij zijn het momenteel vaak 2 tot 3 dingen die ik iig vandaag wil doen. Kleine huishoudelijke klusjes, iets lekkers koken of een rondje lopen kunnen daar gewoon bij horen. Kies iets wat je vandaag wilt bereiken, schrijf het ergens op zodat het afgestreept kan worden, dat geeft mij altijd voldoening.

planning maakt je dag
Ik kies vaak 2 dingen die nog moeten.

Plan ook zeker iets leuks in. Misschien even met je kind in de zandbak spelen, of een digitaal koffiemoment met een vriendin.

(Wil je meer weten of welke dingen je kan doen en hoe je dat fijn kunt plannen? Vaak ga ik helemaal los met lijstjes en plannen zoals ik al eerder beschreef in deze blog)

5 Kies één dag waarop je dit allemaal niet doet

Om heerlijk positief te blijven, helemaal te ontspannen en alle goede voornemens aan je laars te lappen is dit mijn beste tip. Doe het 1 dag allemaal lekker niet. Zet je wekker niet, kleed je pas laat aan of hou een pyjamadag met je kids, en doe eens even lekker niks. Kies 1 dag in de week dat je alles lekker kunt laten vieren. Dit is misschien wel mijn beste tip, want ik merk dat ik aan het einde van die dag altijd weer helemaal vol met ideeën en plannen zit voor de 6 dagen daarna.

En dan heb ik nog losse tips. Kies vaste dagen voor dingen. Doe je boodschappen bijvoorbeeld altijd op maandag. En eet op woensdag altijd pannenkoeken, pizza of patat met de kids. Ga elke zaterdag fietsen of wandelen en doe dan een picknick onderweg. Het maakt niet uit hoe jij het indeelt maar als je het fijn vind om te weten welke dag het is, zoals ik, dan kan dit zeker helpen.

Wat helpt jou nog meer om je dagstructuur vast te houden?