Bijna twee jaar woon ik nu op de boerderij en ik hou van het boerenleven, maar wat zie je daar nu van als je binnen aan de koffie zit? Ik geniet van elke dag, zeker nu in de lente. Ik woon in een mooie verbouwde boerderij, en soms liggen al mijn dagtaken daar en kom ik niet zoveel buiten. Onze oude boerderij heeft prachtige oude details, maar het is wel binnen. Ik dacht laat ik eens wat ideeën delen om buiten naar binnen te halen en hoe ik dit doe.

binnen zie je: zaadjes van Basilicum, planten en wat takken van de vlinderstruik
zaadjes van Basilicum, planten en wat takken van de vlinderstruik

#1 Planten

Heel voor de hand liggend en in elk huis wel te doen. Planten en bloemen in de vensterbank, op de kast of hangend aan het plafond. Op pinterest kan je je hart ophalen aan ideeen om planten een plaats in je huis te geven. Wij hebben gekozen voor planten in de vensterbanken en grote planten in potten op de vloer. Vaak is er wel ergens in huis ook een vensterbank gereserveerd voor stekjes en zaadjes om wat ik heb te vermeerderen.

Een leuk idee wat ik in mijn vorige woning gehad heb, is waterplanten. Een strak design in een mooi glazen pot en daarin een waterplant die jij mooi vind.

binnen zie je: Wat planten bij elkaar gezet voor een lekker groen gevoel
Wat planten bij elkaar gezet voor een lekker groen gevoel

#2 Servies

Wij hebben het prachtige servies van Wiebe van der Zee. Een bekend servies wat mijn boer al had toen ik kwam. De mooie tekeningen van koeien halen voor ons het buiten echt naar binnen. Zo vergeten we de koeien nooit 😉 Hou jij niet van koeien, er bestaan natuurlijk ook serviezen met planten of andere dieren.

binnen zie je: het servies van Wiebe van der Zee

En je hoeft niet te voor een nieuw servies te gaan, want de kringloop en marktplaats staan vol met prachtig serviesgoed.

#3 Schilderijen

Het hoeft niet altijd een braaf schilderij te zijn van een landschap of een paard. Onze bovenverdieping is nog maar net af en we hebben nu een keurig wit halletje gemaakt. En op 1 van die muren heb ik een prachtig kunstwerk gehangen van een koe. Heel modern en vrolijk om zo onze hal een vrolijke noot te geven. Wij vinden het erg mooi, en hoewel het modern is, is dit ook een beetje buitenleven binnen.

binnen zie je: schilderij met een koe
Geen ondertiteling nodig toch?

#4 Decoratie aan de muur

Wil jij nog een stapje verder gaan en het iets groter aanpakken? Natuurlijk kan je nog veel meer decoreren om buiten naar binnen te halen. Denk aan mooie natuurlijk materialen, gordijnen met een plantmotief of een gewaagd behangetje. Wij hebben in onze slaapkamer bijvoorbeeld een behangetje met een plantmotief op één muur geplakt, en bij het kleine boerinnetje ook.

#5 Staande decoratie

Voor decoratie vind ik het belangrijk dat het snel schoon te maken is en niet teveel moet kosten (een luie hollandse huisvrouw). Dus ik zal hieronder wat decoratie delen die ik heb, die maakt dat ik het gevoel heb dat buiten naar binnen is gelopen 😉

Nou ja, Pinterest staat natuurlijk vol met nog veeel meer ideeën. Maar dit zijn de vijf die wij hebben gebruikt om buiten naar binnen te halen.

Wat is jouw beste tip?