Wat een leuke blog moet dit worden, want ik ben gek op lezen! En misschien jij ook wel. In mijn huis staat een grote boekenkast en ik zet er elk jaar wel een paar nieuwe boeken bij. Hoewel ik op dit moment wel minder toe kom aan lezen dan ik zou willen, is het toch wel een goed voornemen van mij om meer te lezen. Lezen ter ontspanning, maar ook ter ontwikkeling. Ik neem jullie mee in mijn vier beste tips voor boeken op dit moment. Mijn tips voor boeken om deze zomer of ergens anders dit jaar te lezen. Ik heb deze boeken zelf al bijna stukgelezen en pak ze er nog regelmatig even bij om in te bladeren of stukjes te lezen.

TIP 1 – De Moestuin van Floor Korte.

De moestuin van Floor Korte

Ik heb genoten van dit boek en doe dit nog steeds meerdere keren per jaar. Ik kocht het in een opwelling bij de Bijenkorf maar het is ook via Bol.com prima te verkrijgen. Floor geeft een praktische handleiding per maand wat je in de moestuin kunt doen, maar ook tips voor plantjes op je balkon of een kleinere moestuin dan de mijne. Ik pak het boek er nog elk jaar bij als een soort naslagwerk. Ook staan er tips in hoe je de gekweekte groente en kruiden kunt verwerken in een heerlijk gerecht of zo kunt bewerken dat ze langer houdbaar zijn. Een superhandig en voor mij onmisbaar boek.

TIP 2 – Leven zonder afval van Emily Jane Lowe.

Emily-Jane Lowe - leven zonder afval

Dit boek heeft niet perse met de boerderij te maken maar kan in elk huishouden gebruikt worden. Het gaat er helemaal over hoe je de afvalberg in je leven kunt verkleinen. Er is intussen een nieuw boek van haar uitgekomen wat ook zeker de moeite waard is, maar ik raad hierbij de oude aan. De oude heeft namelijk een paar hele goede basisrecepten erin staan die ik nog regelmatig gebruik om de oogst uit de moestuin te verwerken, een brood bak of snel een ouderwetse appeltaart op tafel te zetten.


# TIP 3 – Kookboek

een oud kookboek
Een oud kookboek van opa en oma

Een super oud kookboek. Dit kookboek heb ik gekregen van mijn opa en oma. Zij hadden dit in de kast staan en hadden bedacht dit aan mij te geven. Wat een uitkomst dit boek! Ik gebruik het vooral om af en toe een lekkere pap of vla uit te koken, want al die melk daar moet zoveel mogelijk van genoten worden natuurlijk. Wil jij nu ook zon oud kookboek, ik kan me zo voorstellen dat er in de kringloop ook mooie staan. Ik raad aan om te gaan voor echt een oude, het liefst nog leuk om te zien 😉

oud kookboek

# TIP 4 – Achter de scherven van Adrian Plass

achter de schervan van Adrian plass

Een boek van heel andere orde, niets te maken met de boerderij, maar met mijn andere passie en dagelijks werk buiten de deur. Dit boek heeft mijn hart jaren geleden al veroverd en gaat wat mij betreft over een natuurlijk instinct om te zorgen voor de mensen om je heen. Een talent wat sommige mensen van nature hebben en wat ik echt prachtig vind. Dit boekje is niet dik, je kan het in 1 middagje uitlezen en dat heb ik dan ook al meerdere malen gedaan.

Ik wil afsluiten met een vraag. Welke boeken raden jullie mij aan om te lezen? Ik hou van boeken die goed aflopen of waar je iets van kan leren. Laat hieronder je beste tip achter zodat ik weer wat middagjes op de bank kan kruipen.

Ik heb een kast voor romans en vind het heerlijk deze te nogmaals te lezen. Dit zijn gewoon de vier boeken die nu aansluiten bij mijn passies op dit moment.

Deze blog is herzien in januari 2022