Wat deed ik als burger wel, maar is nu echt een NO NO. Iets wat ik echt niet meer doe of soms zelfs niet kan maken. Daar moest ik wel even over nadenken maar ik heb wat zaken onder elkaar kunnen zetten. Dus hierbij mijn meest opvallende en grappige NO NO’s voor de boerin. Lees je mee?

#1 – Melk kopen bij de supermarkt – No No!

Het was iets wat ik wel eens deed. Melk halen bij de boer. Maar vaak was het me toch te ver en te ingewikkeld en dan haalde ik melk bij de supermarkt. Maar nu kan dat natuurlijk niet meer. Ik wil het ook niet meer, ik mis de waterige supermarktmelk niet. Ik hou van de romige smaak van verse melk in mijn koffie en dit is dus echt geen opoffering. Geen melk meer uit de supermarkt. Dit is makkelijker, ik denk zelf ook gezonder en natuurlijk goedkoper!

Wil je meer weten over rauwe melk? Lees deze blog.

melk in de supermarkt - no no!
Welke wil je?

#2 Zomaar producten uit het buitenland kopen – No No!

Nederlandse trostomaat - tomaat uit het buitenland is een no no!
Er gaat niets boven de Nederlandse tomaat!

Het past helemaal bij deze tijd om duurzaam en bewust te eten en te leven. Maar dat is niet waarom ik niet zomaar iets uit het buitenland koop. Ik heb de afgelopen tijd geleerd hoe goed het is om de lokale ondernemer te steunen. Nederlandse producten kopen en dan natuurlijk vooral Nederlandse etenswaren. Sinds ik op de boerderij woon, let ik meer op de strijd van de boeren tegen de buitenlandse concurrentie. Maar geloof me, nergens is de controle op eten zo goed als in Nederland. Dus koop maar gewoon een Nederlandse tomaat en drink Nederlandse melk.

Even nog een kleine toevoeging. Bananen eten wij ook, en andere niet-Nederlandse dingen. Maar we proberen te letten op oorsprong, dat is al een begin.

Nederlandse appels en peren - fruit uit het buitenland is een no no!
En natuurlijk Nederlands fruit

#3 In je oude broek de stad in…

Het klinkt misschien gek, maar ik ging vroeger wel eens in mijn oude broek even een boodschap doen. Even de bouwmarkt in, maar ook wel even snel naar de supermarkt. Dat is iets wat mijn boer niet doet, nooit. Altijd even een schoon shirt aandoen en een blik in de spiegel werpen. Altijd netjes en verzorgt de deur uit, en niet in je vieze overal naar binnen. Ik heb de gewoonte overgenomen. Je bent het als mens waard er leuk uit te zien, dus even een kam door je haar en een fris shirt is zo gepiept. En dan kan je rustig onder de mensen komen en kan je trots zijn op jezelf.

vieze overal en laarzen - no no!
Je vieze laarzen en overal laat je in de stal, boeren zijn niet allemaal viespeuken.

Wij hebben er sinds dit seizoen “Boer zoekt vrouw” een nieuwe uitspraak bij: “Ben jij een Bastiaantje?” en dan bedoelen we gewoon een viespeuk die niet de moeite nam om even te zorgen een beetje toonbaar aan tafel te zitten of voor de dag te komen. Niet heel aardig, maar bij ons toch een leuke manier om te zeggen dat de ander zich even op moet frissen )

#4 Lange vakanties – No No!

Ik had niet verwacht dat ik dit nog eens zou zeggen, maar lange vakanties horen ook in de lijst thuis. Een boer kan niet zomaar op vakantie. In ons geval zijn er altijd de dieren. Ik heb daar al eerder een blog aan gewijd dus dat doe ik hier niet, maar hij hoort zeker thuis in deze rij. Wil je de eerder blog lezen? klik hier.

#5 De hele dag een kruiwagen bezet houden – ik deed het…

Het overkwam mij dit weekend. Volg goede moed de tuin in om onkruid te wieden en rommel op te ruimen. Maar toen kwam daar het boerinnetje tussendoor, ze was echt moe en had aandacht nodig. En ik ging naar binnen om haar te verzorgen. ’s avonds vroeg mijn boer of hij zijn kruiwagen nog terugkreeg… En dat niet alleen, het zou zijn moeder niet gebeurt zijn om een kruiwagen half vol te vergeten. Echt iets voor een burger… uh, dat overkomt me dus niet nog een keer. En ik vraag voor mijn verjaardag een eigen kruiwagen…een roze!

Deze blog is herzien in januari 2022