prachtige wilde bloemen als toppunt van genieten
Nooit gezaaid maar er staan prachtige wilde bloemen op de kuil.

Ben jij aan het genieten? Het is lente, alles groeit en bloeit. We hebben zelfs al te maken met droogte. De meesten van ons zijn meer thuis, ik ook en zaterdag vroeg ik me opeens af; Ben ik aan het genieten? Of zie ik alleen de stress, de to-do lijsten, de ambities die ik nog heb?

Als ik eerlijk ben, gebruik ik veel van deze extra tijd die ik nu heb met nadenken. Nadenken over alles wat ik zou willen en wat ik wil hebben… Er is altijd meer te willen, meer te bereiken, meer te doen.

een kind om van te genieten
Het boerinnetje gaat voorop!

Maar volgens mij is dat niet helemaal de bedoeling, dus ik heb mijn zaterdagmiddag besteed aan genieten. Er is niet veel gedaan, mijn lijst is niet korter geworden, maar het was een heerlijke middag. Gewoon met het boerinnetje stappen over het erf, genieten van de zon en alles wat groeit en bloeit, alles wat leeft en elkaar.

We gaan niet langs de koeien, maar juist langs al die kleine extra dingetjes en de andere dieren die ons leven net iets extra’s geven. Nu leek het me leuk om jullie hier even in mee te nemen, gaan jullie mee genieten op ons erf?

witten zwaan- mooi en lekker genieten
Onze zwaan, deze is vorig jaar in ons land gestrand met een zere poot. Vanaf toen is ze in onze vijver komen wonen.
violen in een pot - genieten
Overal heb ik potten en bakken viooltjes gezet, het geeft een vrolijk zomergevoel
de eerste planten in de moestuin - genieten
De eerste dingen komen op in de moestuin
spontaan opgekomen viooltjes om van te genieten
Spontaan opgekomen viooltjes van vorig jaar
een goudfazant om van te genieten
De goudfazant is voor het boerinnetje altijd een attractie, leuk om naar te kijken zo’n rondspringend beest.
schapen om van te genieten
En we eindigen bij onze nieuwste aanwinsten, 2 leuke schapen die gelijk op je af komen rennen als je langsloopt.

Ik hoop dat deze virtuele rondleiding je helpt om weer even te genieten. Iedereen heeft kleine genietmomentjes en al de kleine momentjes samen kunnen een mens gelukkig maken.

De zon schijnt voor iedereen en is gratis, geniet ervan!