De eerste maand van bloggen zit er op, tijd voor een tussenstand. De bloguitdaging die ik voor mezelf heb gesteld is voor een derde deel klaar. Hoe bevalt het mij om te schrijven, waar loop ik tegenaan en wat vind ik er superleuk aan. Ik neem je mee in mijn uitdaging.

Hoe bevalt het schrijven?

Het schrijven bevalt me eigenlijk heel goed. Hoewel het schema strak is merk ik dat ik het erg prettig vind om alles wat er om me heen gebeurt van me af te schrijven. Zeker nu er niet iedere dag mensen om me heen zijn om over alle boerinnenmomenten te praten, is schrijven een prettige afleiding.

Wat valt tegen:

Bij een tussenstand vallen er altijd dingen tegen. Laat ik daar ook eerlijk over zijn! Dus eerst maar even de dingen die echt tegenvallen.

#1 Strak schema

Drie keer per week is een strak schema. Er moet wel elke dag weer nieuwe inspiratie zijn en dat niet alleen. Er moet ook tijd zijn om alles uit te schrijven, dus zit ik wat vaker achter de computer te ploeteren op mooie woorden en zinnen.

planning en ideeën voor mijn blog uitdaging- de tussenstand
planning en ideeën voor de uitdaging

#2 Inleven

Ik vind het soms lastig om in te schatten wat jullie willen lezen. Waar ben je nu echt in geïnteresseerd, wat willen jullie weten? Dus ik doe mijn best me in te leven. Vaak raken de bloggen vele gebieden rondom de boerderij, dus ik hoop dat er voor ieder wat wils is.

#3 Andere ambities moeten wachten

Door de bloguitdaging, heb ik even minder tijd voor andere dingen. Dat betekent dat andere ambities even moeten wachten. En hoewel mijn hoofd altijd vol ideeën zit, is het de kunst om 1 idee goed uit te voeren en de rest even te parkeren. Dus dat doe ik nu, even 😉

mijn bloguitdaging van Pinterest gehaald - de tussenstand
De onderwerpen die al vast liggen

Wat valt mee:

Gelukkig blijkt uit de tussenstand ook dat er dingen meevallen. Dat maakt alles weer goed.

# 1 Onderwerpen verzinnen

Het valt me erg mee om onderwerpen te verzinnen om over te bloggen. De titels liggen natuurlijk al klaar, dus ik was bang dat ik niet genoeg zou kunnen bedenken. Misschien dat ik het op het einde nog zwaar krijg, maar op dit moment is er meer dan genoeg om over te schrijven en passend te maken bij de titels.

#2 De tijd

Hoewel het boerenleven soms saai lijkt, is alles toch nieuw en mede daarom uitdagend voor mij. Als er dan een idee voor een blog in mijn hoofd zit, komt het er ook vrij snel uitrollen als ik dan achter de computer ga zitten. Gelukkig maar, anders zou het allemaal veel te veel tijd gaan kosten.

#3 Dom

Ik had verwacht me dommer te voelen over mijn rol en tijd als boerin. Maar nu ik elke week zoveel te schrijven heb, voel ik me meer en meer als een ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige die regelmatig onhandige dingen doet en lang niet alles op een rijtje heeft. Maar ik voel me in ieder geval veel minder dom dan ik dacht.

En dat lijkt me mooi om mee af te sluiten. Misschien is dat wel het belangrijkste van deze blog. Dat ik me meer thuis voel op de boerderij, beter weet welke dingen ik kan doen en ook doe. Dat ik het gevoel krijg een wezenlijke bijdrage te leveren en langzaam aan gebeurt dat ook. En daar geniet ik van!

Op naar de volgende 2 maanden!

Deze blog is herzien in januari 2022