Mijn moestuin blijft een project… Ik had jullie al meegenomen in mijn eerste wankele stappen in het voorbereiden van de tuin (lees mijn ervaringen hier). En toen bleef het stil, en nu is het de hoogste tijd voor een tussenstand. Want er is echt wel wat gebeurd ondertussen

Mijn moestuin is groot, misschien iets te groot voor mij, maar het is ook wel weer leuk. De helft is volgepoot met aardappels dus dat scheelt alvast. Sommige dingen gaan goed in de moestuin.

Er komen aardbeien aan de planten, en geen kleintjes! De spinazie is opgekomen en geoogst en wat er nu nog staat gaat elke dag een handvol naar de kippen. De wortels en de uien vind ik er netjes bijstaan. De aardappels gaan langzaam in bloei. Dat gaat allemaal best.

Maar de doperwten waren bijna ter ziele gegaan, de bieten komen niet goed op en wat is er toch met de sla? Welk beest eet de bovenkant eraf? Oh, en heerlijk die regen, maar met regen komt onkruid, heel veel onkruid.

Ik wil dolgraag zon mooie moestuin uit een boekje, met mooie paadjes en keurige vakjes met prachtige groenten. Maar zo gaat het helaas niet.

Hieronder een eerlijke fotorapportage van hoe de moestuin er nu uitziet, met onkruid en andere teleurstellingen. Gewoon omdat het nu eenmaal zo is. En omdat gewoon niet alles goed kan gaan.

wortels en uien in de moestuin
De wortels en uien staan er dik maar mooi bij
afgevreten sla in de moestuin
Welk beest snoept er van de sla? Ik denk de vogels of een slak…
moestuin
Zoek de doperwten, waar komt al dat onkruid toch vandaan…?
moestuin
De aardappels beginnen voorzichtig te bloeien
moestuin
Lekkere rode aardbeien, veilig beschermt tegen de vogels!

De perfecte moestuin zal nog wel even op zich laten wachten. Ik hoop de komende week de laatste vakken te vullen met zaad en plantjes en hopelijk wordt het dan nog wat met onze lange warme zomers. Als elk vak gevuld is dan scheelt het wel weer onkruid wieden, dus daar gaan we voor!