Ruim twee maanden geleden begon ik met een grote uitdaging in deze blog, een blogchallenge. Lees meer daarover hier. Vandaag de laatste titel. Wat heb ik geleerd van deze uitdaging? Best wel wat! Ik leerde over content, titels maar vooral over falen…

blog titels blog uitdaging falen

De uitdaging van Content

Als beginnend blogger kan je op sociale media veel tips vinden wat je wel moet doen en wat je niet moet doen. Een belangrijke is natuurlijk content maken oftewel, blogs schrijven. Daarom ging ik deze uitdaging aan, wat heb ik geschreven. 3x per week schrijven over allerlei dingen van op en om de boerderij. En wat gebeurt er hier eigenlijk veel, elke dag.

De laatste blog is nog niet geschreven, er zijn nog veel meer nieuwe ideeën in de voorraad.

Een titel voor de blog

Door de titel-challenge was het niet moeilijk steeds iets nieuws te verzinnen. De titels lagen al klaar en na een rondje over het erf, kon ik altijd wel weer een nieuwe blog schrijven bij een titel. Het gaf me een mooi uitgangspunt en elke blog, schreef ik met plezier. Ik kwam op ideeën en de blogs rolden uit mijn pen.

Tijd

Door de coronacrisis, had ik tijd zat. Mijn werk zat dicht en ik hoefde/mocht nergens heen. Blogs schrijven was leuk en ontspannend. Maar toen ging het werk weer open en moest ik weer boodschappen doen. En toen het ook nog 30 graden werd, had ik er genoeg van! Te veel, te warm, geen zin. En geen prioriteit meer om tijd te maken voor blogs. Dus daar ging de handdoek in de ring.

Falen

Ik las van de week een blog voor beginnende bloggers dat je het falen moeten omarmen, het hoort erbij. Dat doe ik dan maar. 3 maanden is te lang, dus ik ben per direct gestopt. Ik ging zitten in de zon (intussen zit ik in de regen), geniet van mijn kind en doe mijn dingen in en om het huis. En ergens voelt het als falen, maar mijn hoofd weet dat je gezin en de zorg voor jezelf belangrijk is. Daar moeten dingen soms voor wijken, dus dit ook. En dat is goed.

Bloggen moet leuk zijn, het is mijn hobby en soms mijn dagboek. Er zijn veel ideeën gekomen afgelopen weken voor deze blog. Mocht jij nog ideeën hebben, geef ze vooral aan me door. Ik vind het leuk deze blog nog verder te laten groeien, en daar heb ik jou voor nodig!

Ik heb mijn les geleerd. Vanaf nu weer op een normaal tempo bloggen, in mijn heel gewone, soms best drukke, boerenleven.

violen blog uitdaging falen