De ontspanning van de podcast, heb jij hem al ontdekt? Ik wel, en wat is het heerlijk dat je al die interessante interviews en gesprekken van mensen gewoon op je eigen tijd kunt luisteren. Ik luister podcasts vooral tijdens het schoonmaken en tijdens het koken (bijvoorbeeld als ik mealprep). Terwijl ik boen en schrob, blijkt dat ik heel goed kan luisteren.

Ik vind het leuk als een podcast mij motiveert tot nieuwe inzichten. Om anders naar de wereld om mij heen te kijken. Welke podcasts ik luister? Hier komen ze.

#1 Eerst dit

eerst dit podcast heerlijk

Ik luister elke ochtend als eerste “Eerst dit”. Het is een podcast waarin een kort stukje uit de bijbel gelezen word, een korte overdenking, een gebed. Het duurt ongeveer 7 minuten en ik vind het heerlijk om met die rustige stem mijn dag te starten. Voor mij is mijn geloof erg belangrijk, en nu kan ik elke ochtend vanuit die rust en basis starten. En ondertussen poets ik mijn tanden, doe ik mijn haar etc.

Van deze podcast knapt zowel de buitenkant als de binnenkant op!

#2 New Female Leaders

new female leaders

Ik heb altijd al een eigen bedrijf gewild, dat is echt een wens van mij voor later als ik groot ben. Van de week kreeg ik opeens het inzicht, dat ik al een eigen bedrijf heb…

Dit was eerder nog niet echt tot mij doorgedrongen, ondanks het bezoek aan de kvk. De boerderij is ook van mij, ik heb er ook iets over te zeggen. De dagelijkse leiding ligt in de handen van de boer, maar ik heb ook steeds meer te zeggen, mag meedenken, meewerken, vragen stellen en adviezen geven. Het bedrijf mag ook steeds meer een beetje mijn kleur krijgen.

In de podcast New Female Leaders worden vrouwen geïnterviewd over hun eigen bedrijf. Hoe zien zij leiderschap, hoe ben je groot geworden en wat is belangrijk om te weten als vrouw in een mannenwereld? Ik vind het zeer inspirerende interviews en het motiveert mij om mijn eigen bedrijf ook goed te runnen, rendabel te maken en te houden en ook echt juist vanuit mijn vrouw-zijn een verfrissende input te geven.

Tot slot

Langzaamaan ontdek ik zo de wereld van de podcasts. Heb jij nog goede tip van podcasts die jou echt raken, motiveren of aan het lachen maken? Ik sta open voor nieuwe luisterideeën. Laat je reactie achter en tip zo voor mij, maar ook voor alle andere lezers leuke nieuwe podcasts!