Het is vakantie en ik rijd wat af op zoek naar een campinggevoel zonder tent. Ik dacht dat als de vakantie zou beginnen ik tot rust zou kunnen komen in de bubbel van de boerderij. Maar zo ging het niet! Ik rijd wat af om bezoekjes af te leggen of ik ruim mijn huis op zodat ik hier bezoek kan ontvangen. Vergaat het jullie ook wel eens zo?

Wij gaan (natuurlijk) niet zo vaak op vakantie en zijn veel en vaak thuis, dat heb je al kunnen lezen in deze eerdere blog. Vroeger gingen wij als gezin wel veel op vakantie en het liefste lang, en het allerliefste in een tent.

Uitjes

Deze vakantie staan er wel veel uitjes op het programma en ergens denk ik dat dat haast nog vermoeiender is dan gewoon 1x alles inpakken en weer uitpakken op de camping.

O ja, en dan wordt er tussendoor ook nog gras gemaaid, ingekuild, hooi gestapeld en kittens verkocht. De planten moeten water, de moestuin, de dieren, het huishouden. Je voelt het al, de zomer is op de boerderij een drukke tijd.

In de tent

op het terras campinggevoel vakantie tent
Met het boerinnetje op het terras voor een koude cola – ze had even wat tijd voor zichelf nodig 😉

Ik geniet van de momenten met familie en vrienden en sleep het boerinnetje overal mee naartoe. We sliepen 2 nachten in een tent en het boerinnetje moest daar ook erg aan wennen. Het was niet haar eerste vakantie, maar ik denk dat ze de eerste al weer vergeten is.

Ik genoot van het campinggevoel, het lopen naar het toiletblok in de avondschemering (dit geeft altijd wat ambivalente gevoelens, want zal er wc papier zijn?) en het rondjes lopen met je kind totdat het in slaap gevallen is. Ik verheugde mij op het douchen van het boerinnetje in het toiletgebouw (wat een ramp werd want ze waren niet ingesteld op peuters). Het aanrommelen met kopjes koffie en broodjes in de zon.

En zo was het ook. 3 dagen en 2 nachten heb ik dat allemaal gedaan. De boer kwam een dagje langs en in de nachten kropen het boerinnetje en ik samen in een bed om lekker te slapen. We genoten van elke minuut. Heerlijk!

Thuiskom stress

Thuisgekomen ren ik de rest van de week ik achter de feiten aan, met half uitgepakte koffers, verjaardagen en familiebezoeken. Welke auto neem ik mee? Hoelang blijf ik weg? Wat eten we vandaag? Had ik een blog moeten schrijven? Wanneer dan?

Nu ben ik er zat van. Ik blijf thuis! Ik ga niet meer weg, ik ga in de zon zitten, alle achterstallige klusjes doen, lekker fietsen en wandelen. Genieten van mijn gezin en de ruimte om ons heen. Vakantie is bedoelt om te ontspannen, te lachen en dichter bij elkaar te komen. En dat heb ik allemaal gedaan, en dat blijf ik de komende weken ook doen, maar dan lekker thuis.

Welkom

Je bent van harte welkom om naast mij te zitten, te lachen en te ontspannen! Maar ik ga niet meer elke dag weg, overal naartoe in die warme plakkerige auto (waarom gaan airco’s altijd stuk in de zomer?).

Jullie mogen allemaal in de file staan naar Frankrijk of gewoon naar de lokale camping, maar ik heb mijn eigen campinggevoel hier thuis. Met kopjes koffie en broodjes in de zon en in het toiletgebouw hangt de wc-rol al klaar.