De zomer afronden en het najaar starten, de hoogste tijd! Op de boerderij merken we al goed dat de dagen korter worden en het najaar eraan komt. Ook het weer is momenteel helemaal omgeslagen dus het regent en waait. De vakantie is voor de meeste mensen voorbij en voor mij bijna. De dagen zijn omgevlogen en ik heb echte vakantie-dingen kunnen doen. Ik had mijn eigen campinggevoel, mijn eigen avonturen in de moestuin en wat was het warm! En nu komt aan al dat moois een eind. We gaan de zomer afronden…

Afronden is een klus

Maar voordat we de zomer echt afronden en aan het najaar beginnen, heb ik nog een paar dingen te doen. Als eerste was er binnen nog wat af te ronden. Vorige week vertelde ik al dat de lamp is afgemaakt. Deze week heb ik een beste voorraad boodschappen gehaald en ben ik bezig met een leuke lijst met makkelijke nieuwe, snelle recepten voor het najaar. (Koken is regelmatig wat kunst en vliegwerk… )

zomer afronden najaar

Mijn kledingkast is uitgezocht en ik heb er een dagje shoppen aan vastgeplakt. Dus ook de garderobe is klaar voor een nieuwe start. Werkkleding op de boerderij is nu eenmaal echt wat anders dan werkkleding op mijn werk. Dus daar ben ik nu op voorbereid… hopelijk. Ook het boerinnetje kreeg een goede stapel nieuwe kleren en wat ze al had is even goed uitgezocht (o, wat groeit ze toch hard!).

Verder had ik ook voor buiten nog wel wat wensen. De lijst werd gemaakt en ik heb elke dag een stukje gedaan.

Het begon met wat rommelen in de moestuin, want de aardbeienplanten rukten op en de boerenkool moest uitgeplant. Ik kreeg andijvieplantjes dus die heb ik ook uitgeplant. Het stuk waar de aardappelen stonden is nu lekker vol aan het raken en we eten intussen weer aardappels uit eigen tuin.

Het oog wil ook wat en dat betekent ramen lappen, luiken poetsen en heel veel vegen! Waar komt al die rommel toch vandaan? Het stapelt zich op in allerlei hoekjes en gaatjes, dus vegen maar! Met als resultaat een blaar, ik ben ook niks gewend. Note to myself: vaker vegen, dan krijg je eelt en is het minder vermoeiend 😉

Ik heb nog één project over waar ik niet zo’n zin in heb en dat is de auto wassen. Er hangt in de auto altijd toch een licht koeienluchtje (aldus mijn moeder, ik ruik dat al lang niet meer) en de vliegen nemen de buitenkant onder handen. Er is stof, kruimels en gras wat mee naar binnen komt. Ik heb mezelf een lekker luchtverfrissertje in de auto beloofd zodra alles helemaal schoon is, hopelijk motiveert dat mij om te beginnen…

Het najaar begint

zomer afronden najaar
zelfs de bladeren zijn binnengekomen
zomer afronden najaar
Vliegen, bedankt!

En zo ronden we de zomer langzaam af en beginnen aan een najaar. Een najaar waarin ik weer gewoon werk, de dagen korter worden, de klok wordt verzet en dan voordat het echt winter wordt, halen we als laatste de mais nog binnen. Maar daarover later meer.