Er is altijd wel een project in je huis, waar je eigenlijk nog een oplossing voor moet vinden. Ja toch? Zo’n plint die nog niet gelegd is. En daar moet eigenlijk nog een kastje komen en heb je ook zo’n plek waar eigenlijk nog iets geverfd moet worden? Wij proberen veel zelf te doen en de DIY (do it yourself) is dan ook geliefd bij ons. Zo kwamen wij bij ons eigen DIY lamp project.

Zo hebben wij een lamp in de woonkamer die daar hangt omdat wij graag licht hebben. Maar we vinden de lamp niet mooi. Hij is ook niet mooi, hij is praktisch en we hadden geen idee wat ervoor in de plaats moet komen. Lampen zijn ook zo duur! Dus daar hing de oude niet mooie lamp, maar hij diende ons goed en we konden lezen en andere dingen doen waar licht voor nodig is. Pinterest werd mijn vriend voor leuke ideeën.

Op een dag zei ik in een gekke bui: “Een wagenwiel is misschien wel leuk.” (Jullie hebben in een vorige blog kunnen lezen dat ik het leuk vind om buiten naar binnen te halen.)

Toen zei de boer tot mijn verbazing: “We hadden altijd een wagenwiel als lamp, dat ligt nog in de schuur”. Dat zijn van die momenten dat mijn mond toch wel openvalt. Dus ik ging kijken in de schuur en daar lag inderdaad een leuk wagenwiel te verstoffen, met een paar halve lampjes erop. Mijn schoonmoeder bleek zelfs de kapjes nog te hebben. Het was een soort “kroonluchter”… ik weet niet hoe ik dat uit moet leggen.

Daar bleef het bij

Ik vond het een leuk wiel maar op de een of andere manier kwam het niet tot actie. Maar het kwam op mijn lijst deze zomer als projectje. En op een warme dag, kroop ik in de koude schuur om het wiel te halen. Nogal ambitieus… want het wiel was niet te tillen!! zo zwaar! Ik liet het dus staan en vergat toen de boer te vragen het naar het huis te brengen.

We kregen ondertussen wel wat ideeën met het wiel. De boer bedacht dat de lampjes eraf moesten en we er een bol onder moesten maken. En op een dag dacht ik er wel aan te vragen het wiel naar binnen te brengen. Het duurde even maar op een mooie dag kwam ik thuis en daar lag het wiel. Het boerinnetje speelde er een ochtend mee en we praatten erover hoe het zou kunnen.

Omdat het leven op de boerderij nogal afleidend kan zijn, duurde het weer een paar dagen maar toen kwam de boer met een boormachine en een plan. En met een acrobatische, circusachtige toer met een hele sterke man op een salontafel en een vrouw op een ladder is de lamp aan het plafond gekomen.

De lamp hangt!

O nee, het wiel hangt. De lamp moest nog gekocht worden en een fitting natuurlijk. Maar dat is gewoon de volgende dag gelukt en opgehangen (we hebben de smaak te pakken en zetten door). Nu hebben we eindelijk een leuke lamp in de kamer. Het is geen TL- licht, het verbergt mooi alle stof en spinnen in de hoeken. Maar het ziet er zo leuk uit, ik ben er superblij mee en trots. Trots op weer een klein stapje naar de ideale inrichting voor onze oude en moderne boerderij.

project lamp DIY