Vandaag neem ik jullie mee in zomaar een dag in mijn leven op de boerderij en ik heb geprobeerd te plannen, maar ik schrijf ook gelijk maar eerlijk op hoe het echt ging. Misschien ken je het gevoel, maar deze hele week verloopt niet volgens plan, dus deze dag ook niet.

Extra werken, op andere dagen werken, naar schiphol om iemand weg te brengen en avondactiviteiten hebben alles in de war gegooid. Dus nu is het woensdagavond en morgen is mijn vrije dag. De dag om ALLES in te halen waar ik eerder niet aan toegekomen ben. Ja, ik leg de lat hoog, maar ik moet wel want vrijdag moet ik weer werken en het weekend is voor leuke dingen!

Hoe ik een dag in mijn leven kan plannen
Hoe ik een dag in mijn leven kan plannen

Een dag voorbereiden

Na het avondeten heb ik gauw de dieren verzorgd en het boerinnetje in bad en bed gedaan. Ik ben erg moe, maar kan niet tot rust komen als ik zie wat er allemaal moet gebeuren… Ik besluit mezelf in beweging te houden tot de koffie om 20u. Ter voorbereiden van alles wat er morgen moet gebeuren ga ik aan de slag.

Tijd om te inventariseren, voor te bereiden en lijstjes te maken met mijn laatste beetje energie. Ik zet de afwasmachine aan en stofzuig voor het oog de ergste kruimels weg. Het aanrecht maak ik leeg en ik was een paar dingetjes met de hand af (het oog wil ook wat, ik hou van een leeg aanrecht.)

De wasmachine gaat aan en ik maak plek op het droogrek want er hangen nog 2! wassen die gevouwen moeten worden. Die droge was heb ik nu op het logeerbed gegooid, voor later ๐Ÿ˜‰ Als de wasmachine zo klaar is, kan ik in ieder geval alles weer ophangen. Het plan is zelfs om nog een was aan te zetten die dan morgenochtend klaar is. Komt er ooit een einde aan?

En dan de plannen voor morgen.

Waar begin ik met plannen?

Zoals ik al eerder vertelde heb ik mijn dag verdeeld in blokken, zodat alles aan de beurt komt zowel het leuke, als dat wat moet. Zo ben ik niet hele dagen aan het schoonmaken, krijgt de boerderij aandacht en staat er op tijd eten op tafel.

Hoe ik het plan

Mijn eerste blok gaat over opstaan en klaarmaken voor de dag. Mijn vrije dag begint rond half 8 en de boer is dan al uren op om te melken. Ik zorg dat er ontbijt komt, thee gezet wordt, ik en het boerinnetje in de kleren komen etc. De gewone mama-dingen. Vaak haal ik dit blok de bedden af en zorg dat de vieze was bij de wasmachine komt.

Hoe het gaat

Je kan het bedenken zoals je wilt, maar ik versliep me. Dus dit eerste bok liep al helemaal scheef. Het mooie van je dag verdelen in blokken is dat je doet wat je kunt en wat je niet redt? jammer dan. Of het past in een ander blok, of het komt een andere keer.

Een dag met huishouden

Hoe ik het plan

Mijn tweede blok gaat meestal over het huishouden. Dat is nu eenmaal mijn verantwoordelijkheid. De bovenverdieping is deze week aan de beurt (Ik heb mijn huis verdeeld zodat elke maand alles aan de beurt komt, ik hou van systemen.) De oven ziet eruit alsof hij wel wat aandacht kan gebruiken en er zit een vreemde vlek op de vloer van de wc…

Natuurlijk heb ik een goede hulp aan het boerinnetje dat het superleuk vind op bedden te springen en met een vaatdoek in de weer te zijn. Ik heb in mijn hoofd welke dingen in ieder geval moeten gebeuren en een paar dingen voor als ik nog tijd over hou. Dit blok sluit ik af met eten koken zodat we warm kunnen eten tussen de middag. Ik hou van goed eten!

Hoe het gaat

Mijn bovenverdieping is gedaan, het stof is weg en de bedden zijn verschoont. Ik trok nog wat zomerjurkjes uit de kast (want die gaan we niet meer nodig hebben) en bij het opruimen daarvan vond ik allerlei babykleren, kleren te groot en te klein, positiekleding, lakentjes etc. Al een tijdje heb ik de wens om ook daarin overzicht te krijgen. Daarom heb ik dit moment maar even genomen om alles te voorschijn te trekken (ja, ook van de zolder) en alles te sorteren in vuilniszakken en te labelen. Ik maak een begin met een Pinterest-waardige zolder! Ik werd er helemaal blij van, nu de rest nog ๐Ÿ˜‰

Maar laten we reรซel zijn, de bovenverdieping heeft niet de grote beurt gehad die hij verdiende en er zijn zeker geen extra klussen gedaan. Maar ja, je hebt een schoon huis of een pinterest-waardige zolder.

De middag

Hoe ik het plan

Na het eten is het afruimen en komt de computer aan de beurt. Stiekem hoop ik op een dutje nu het boerinnetje ook even slaapt. Een beetje bijslapen en mezelf verwennen op mijn vrije dag. Ik denk dat ik daar maar mee begin ๐Ÿ˜‰

Ik wil deze blog afschrijven en de btw aangifte mag eruit. Voor dat laatste heb ik de boer nog even nodig, dus laten we hopen dat dat lukt. Mails worden gecheckt en mijn postvakje kan wel wat aandacht gebruiken. Volgens mij moet ik ook de rendac nog bellen, dus dit blok vliegt vast, als altijd, voorbij.

Als we rond 15u de koffie ophebben en het boerinnetje wakker wordt uit haar slaapje gaan we naar buiten (behalve als het plenst van de regen). Het boerinnetje en ik doen dan allerhande klusjes, zoals gras maaien, dieren voeren, de stal vegen of ramen lappen. Maar voor morgen staat de moestuin op de planning want er is daar veel te oogsten en er is, als altijd, onkruid.

Hoe het gaat

Ik ben begonnen met een dutje, maar dat lukte niet lekker omdat ik ’s ochtends al langer gelegen had. Dus dan maar snel aan de slag achter de comuter. De boer had ook even tijd en hoewel alles natuurlijk veel langer duurde dan de planning was, is er een begin gemaakt.

Mijn blog is natuurlijk niet aan de beurt gekomen, maar er is wel koffie gezet en gedronken!

Toen we naar buiten wilden gaan bleek het erg te regenen. Dus het boerinnetje speelde op de deel, terwijl ik de grote vriezer onder handen nam. Alle andere klusjes moeten wachten tot het droog is.

De avond

Hoe ik het plan

Na de avondboterham is er weer een nieuwe sprint. Ik ren door het huis om alles voor het oog netjes te maken. Is de was gevouwen? De ergste kruimels opgezogen? Is de vogelkooi weer schoon? Staan de tassen klaar voor morgen, met lunch? Welke taken ben ik niet aan toegekomen vandaag? Kan ik nog peertjes schillen en stoven of heb ik daarvoor te weinig tijd?

Hoe een dag plannen in mijn leven uitwerkt.
Hoe een dag plannen in mijn leven kan gaan.
Let vooral ook de tekening die het boerinnetje maakte.

Hoe het gaat

Eerlijk gezegd weet ik niet meer hoe het ging. Ik heb nog wel dingen gedaan, maar geen grote klussen meer opgepakt. Er was voornamelijk was, nog steeds veel was. (Als ik dit schrijf is het zaterdag en hoewel er weinig vuile was is, is er een enorme berg met was die gevouwen moet worden!)

En zo komt er aan deze dag langzaam een eind, want als het 20u is, is het koffietijd en daarna is deze boerin klaar. Alles wat niet gedaan is, jammer dan. Mijn lijstje gaat gewoon mee naar morgen en dan zien we wel weer verder.

Tijd voor een bakkie en de benen omhoog!

Een van de mooiste nummers over zomaar een dag! Gewoon om vol te houden!