Ik ben moe, erg moe. Alles kost energie en meestal heb ik te weinig. Vorige week was ik ook nog verkouden (hoor je de frustratie?) en heb ik verplicht 2 dagen thuis gezeten totdat de coronatest negatief was. Het hielp niets, ik ben nog steeds moe…

Werk

Gelukkig is de boerderij zich aan het voorbereiden op de winterslaap. We denken na over de laatste investeringen en de jaarbalans wordt opgemaakt. De koeien staan weer binnen en terwijl ik dit schrijf is het een koude regenachtige herfstdag. Zelfs de hond en de poezen hebben zich ergens warm opgerold om lekker te slapen.

De moestuin heeft nog wat overschot dat in de vriezer moet en er komt een enorme hoeveelheid boerenkool aan (gelukkig heeft boerenkool vorst nodig.) Ik kom er niet aan toe en vind het nu ook niet het belangrijkste.

Op mijn andere werk is de druk hoger dan ooit, na een enorme coronastilte lijkt het wel alsof nu alle problemen van de leerlingen in de afgelopen weken loskomen. De meeste oplossingen worden hopelijk bereikt. Meestal via mij en mijn collega, maar dat heeft wel wat voeten in aarde. Gelukkig hebben we een team van fijne collega’s om ons heen en zijn er ook genoeg momenten van lachen en gezelligheid.

Op de boerderij

Maar thuisgekomen op de boerderij, kruip ik in mijn cocon. Ik denk niet aan bloggen, huishouden of een moestuin. Ik denk zelfs niet aan koeien of de was. Ik denk soms aan koffie zetten en de vaatwasser inpakken. Ik kook of warm iets op. Er is een klein meisje dat gekieteld moet worden en daarna in bed gestopt. Daar denk ik aan. Soms…meestal 😉

Wanneer dat klaar is doe ik niks meer. Want weet je nog? Ik ben moe… Soms doe ik gewoon mijn ogen dicht, om al dat werk even niet te zien, en val dan in slaap. Mijn ogen sluiten om even geen lijstjes te hoeven maken, lijstjes voor als ik wel energie heb. Projecten die ik af wil maken, hoekjes die gestoft moeten worden en feestdagen die ik wil voorbereiden.

Moe

Al die vermoeidheid heeft een goede reden, maar dat betekent niet dat ik er blij mee ben. Je zou er neerslachtig van worden, zeker als het ook nog regent. Ik ben niet blij met de vermoeidheid, maar wel met de reden voor de vermoeidheid.

Wanneer de zomer begint en de dagen weer warm zijn en als alles goed gaat, dan hopen wij met zijn vieren te zijn. We verwachten dan een klein boertje of boerinnetje welkom te heten in ons leven op de boerderij, nog meer om van te houden!

En nu sluit ik nog heel even mijn ogen, want dit is wel een mooie droom waard!