De tuin - Under construction 1

Het is begonnen! Het opknappen van de tuin! maar wat een puinhoop wordt het eerst…

Op een mooie zonnige, niet te koude dag is de boer in de kraan geklommen en zijn er struiken en bomen gerooid. Het was een prachtige dag, alles gaat eruit.

En dan

Wat overblijft is een kale tuin, met diepe sporen van de kraan en een boerinnetje dat helemaal zwart is van de grond. Want ze moest en zou helpen en in de buurt blijven. En dan niet in de kraan, dat was nog wat spannend maar met beide laarzen in de zwarte grond.

We graven bollen op en zetten ze apart zodat ze bewaard blijven.
We hebben het naar onze zin en het wordt lekker leeg. We kunnen nu goed zien hoeveel ruimte we hebben, hoe gezegend we zijn. De plannen liggen al klaar, de bollen zijn gered, we zijn er klaar voor!

Wachten

Nu is het wachten op een nieuwe mooie dag, zonder andere extra klussen en dan kunnen we verder…. Een mooi hek voor de veiligheid van het boerinnetje en een gerust ouderhart, leuke planten met veel bloemen voor de insecten en natuurlijk een zandbak en een glijbaan voor het boerinnetje.

En voor mij? Weer een moestuin! Iets kleiner dan de vorige want je moet realistisch blijven en leren van de geschiedenis. Maar een tuin met genoeg plaats voor sla, spinazie en doperwten.

Ja, de plannen liggen klaar en als ik m’n ogen dicht doe dan zie ik het al voor me: een zondagmiddag, lekker buiten zitten met een klein meisje in de zandbak, de geur van bloemen, kopje koffie binnen handbereik en een mooi boek in m’n hand.

Zie jij het ook? 

Deze blog is het begin van een serie over het opknappen van de tuin. Abbonneer je zodat je niks mist (rechts op de site kan je je mailadres opgeven) en altijd als eerste weet hoe het staat met de tuin.