Ik had de lente-kriebels, of zou het toch nestelen zijn? Ik moest van de week denken aan één van de bekendste zinnen uit de Nederlandse taal- en literatuurgeschiedenis.

“Hebban olla vogala nestas hagunnan hinase hic anda thu, wat unbidan we nu?”

“Alle vogels zijn nesten begonnen behalve jij en ik,
waar wachten we nog op?”

Het wordt lente, je voelt het aan de lucht, de warmte van de zon en de eerste lammetjes worden geboren bij collega-boerinnen. Je ziet ook de eerste vogels vliegen met takjes en andere dingen in hun snavel, ze zijn begonnen aan hun nesten.

Een eend kwijt

Wij hebben 5 eenden, witte kwakereenden. Ze zijn superleuk en zijn een beetje onze waakeenden, want ze snateren wat af als er bezoek komt. Het boerinnetje helpt me elke dag om ze te voeren en ze vind dat fantastisch n kan het bijna alleen.

Afgelopen weekend was ik er 1 kwijt, ik telde en telde maar er waren er nog maar 4, vreemd…. De boer ging op zoek en het eerste eendennest is een feit. Mevrouw eend zit er al bovenop! Misschien wat vroeg maar toen we trouwden hadden we eendenkuikens dus wie weet komen ze dit jaar ook, ik hoop het!

de eendeneieren zijn uitgekomen - nestelen
onze eendenkuikens toen we net getrouwd waren

Nestelen

En wij? Zijn wij ook aan het nestelen? Nou, de boer heeft er nog niet zo’n last van, maar dat was te verwachten. Ik heb er wel last van! Nog niet voor de baby maar meer de lenteschoonmaak en opruimwoede. Alles moet leeg en strak, bij voorkeur in witte bakken, en netjes weggewerkt.

nestelen
mooie witte bakken van de ikea in de kledingkast, het is een mooi begin!

Ik maak lijsten en stapels. Ik poets hoeken en gaten die al lang verwaarloosd zijn. En ik sta in de rij bij de ikea om nieuwe bakken en andere opruimbenodigdheden te halen. Niet alleen thuis, ook op het werk, in de auto en waar ik ook ben, in m’n hoofd bedenk ik hoe het beter en mooier kan. Ik moet op de dag regelmatig rusten anders vind m’n lijf het niet meer leuk, maar die tijd is heel handig om nieuwe plannen te maken 😉

Motivatie

Mijn motivatie is dat met 2 kinderen, een bedrijf aan huis en een baan buiten de deur je zo min mogelijk tijd en energie kwijt wilt zijn aan nutteloze dingen als huishouden. Ja toch? Dus ik gebruik al m’n nestelcapaciteiten voor ontspullen en organiseren.

Ik zie het als een kans om eindelijk dingen af te maken en m’n leven makkelijker te maken. Zodat ik straks tijd heb voor knuffelen, in de zon zitten en lammetjes aaien. Lekker eten koken en genieten, dat wil toch iedereen?

Tips

Ik kan best nog wat tips gebruiken, welk handige snufje maakt jouw huishouden een stuk makkelijker? Laat het me weten, want voorlopig nestel ik nog wel even door… 

Deze blog is onderdeel van een serie over nestelen op de boerderij. Abbonneer je zodat je niks mist (rechts op de 
site kan je je mailadres opgeven) en altijd als eerste die een nieuwe update kan lezen!