De klok is verzet en de zomertijd is ingegaan. We zien er nog helemaal niks van terug in het weer, want het is koud en guur. Maar we zien het wel terug in het licht! In de ochtend heb ik er het meeste last van (ik word echt wakker van licht en dat was nu weer even weg) Maar de avonden zijn ook gelijk helemaal verandert hier op de boerderij.

Langer licht

Als het langer licht blijft, is er meer tijd om te werken! En dat gebeurt dus ook. Gelijk de eerste maandag is de boer al laat voor de koffie (te laat?) en de trend zet zich door. Voorbij zijn de winteravonden op de bank met onze vrienden netflix, chips en cola. Hallo avonden met klusjes buiten. Een boerinnetje dat na het eten (als het weer het toestaat) nog even in de zandbak speelt en niet naar bed wil, want het is nog licht. Zand door het hele huis. Een boer die in de weer is met zijn koeien en pas binnenkomt als het echt te donker is. Welkom in ons zomerleven!

En eigenlijk vind ik het helemaal niet zo erg. Het hoort bij ons leven en voor alles is een tijd!

Een drukke boer

Die uren langer licht en dat later binnenkomen van de boer moet dat nu? Of ik het nu leuk vind of niet, het hoort erbij.

Het verzorgen van de koeien gaat natuurlijk ook in de winter door, ze eten nog steeds en ze geven nog steeds melk en we hebben nog steeds administratieve taken voor koeien (lang leve de overheid die altijd alles wil weten). Dus is mijn boer in de winter druk met koeien dan is hij dat in de zomer zeker!

In de lente bereid de boer zich voor op de eerste echte seizoensklussen. De nieuwe grasmaaiers zijn gebracht, de mest mag weer uitgereden (in de winter mag dat niet, vandaar die grote silo’s op het erf) en de voorbereidingen voor het ploegen zijn begonnen. Allemaal belangrijke taken op een boerderij. Maar wel ook allemaal “extra” taken die speciaal bij de lente en de zomer horen.

Vakantie

We laten een heerlijk ontbijt bezorgen!

Ik kon er nog net een weekend weg uitslepen voordat we helemaal in de zomerstand gaan. De koffers werden gepakt en de auto volgeladen. Na 20 minuten in de auto kwamen we aan bij een keurig, ruim en schoon huisje. Het boerinnetje en ik hebben alles geïnstalleerd en gezellig gemaakt. De boer rijdt heen en weer voor zijn koeien en met zijn allen genieten we van de rust en het gebrek aan verplichtingen.

Het boerinnetje is zoet met haar nieuwe speelgoed!

Een vriendin appte nog: “Hopelijk vergeet je niks, anders moet je helemaal terug om het op te halen”. Dus elke dag appte ik de boer een lijstje met spullen die we nodig hadden en die bracht hij dan keurig mee. Behalve de pampers die ik had klaargezet, gelukkig hadden we vriendelijke buren…:p

Wij hebben geen voet verzet. Helemaal tot rust gekomen dus!

Zomer

En dan kan nu de zomer beginnen! Als de temperatuur ook nog een beetje meewerkt ben ik er klaar voor. Over 2 weken gaat mijn verlof in, dat zou een mooi moment zijn voor mooi weer. Omdat mijn energie beperkt is, lukt het me niet om al mijn “oude” zomerklusjes op te pakken. Maar dat hoeft gelukkig ook niet. De moestuin is nog een modderbende en de tuin nog Under Construction (lees: ook een modderbende) dus de grootste taken uit mijn pakket vragen nog totaal geen aandacht, gelukkig! Dus ik vermaak me met zand opzuigen en ramen lappen.

En natuurlijk kopjes koffie drinken, paaseieren snoepen en andere leuke dingen.

Wat doe jij deze dagen voordat het lenteweer begint?