Hoe is het met de tuin? Verrassing, nog steeds under construction… In mijn vorige blog over het opknappen van de tuin vertelde ik over de start en de modderpoel die het opleverde. Die modderpoel is er nog steeds… Het was te nat en te druk om even goed door te zetten.

Een start gemaakt

Toch is er wel wat gebeurd! Veel meer werk dan ik me van te voren had voorgesteld…! Langzaam zien we de contouren van de nieuwe tuin ontstaan. De moestuin is afgegraven, heeft mest gekregen en daarna een laag verse grond zodat de komende jaren er weer veel gezonde dingen kunnen groeien. De moestuin is ook iets hoger dan de rest zodat het water mooi afloopt (het is altijd een vrij natte tuin).

Wat een zegening dat wij apparaten hebben die ons helpen dit werk wel een heel stuk makkelijker te maken! En als papa op de kraan zit, staat het kleine boerinnetje op haar opstapje voor het raam te kijken. Gratis entertainment!

Water

Het oude gras voor het huis is verwijderd en de afvoer is een stukje omgelegd. Op het moment van schrijven stroomt de regen uit de lucht dus voordat we alles weer dichtgooien kunnen we mooi zien of het water mooi afloopt.

Of je kan even goed kijken naar alle zwarte grond die lekker nat is, en je kan je even voorstellen hoe een peuter eruit ziet die daarin gespeeld heeft… De palen en het gaas voor het hek zijn binnen gekomen en er is daarom dus even een tijdelijk hekje voor het boerinnetje neergezet zodat ik ook een rustig moment heb als zij lekker buiten speelt.

Wat doe ik

Hoewel ik al omschreef dat ik niet altijd genoeg energie heb om alles voor elkaar te krijgen. Probeer ik mijn bijdrage wel te leveren. Mijn bijdrage bestaat uit (ongevraagde) adviezen, koffie en vullende maaltijden.

Het speelhuisje van het boerinnetje heeft een goede schrobbeurt gekregen met de hogedrukspuit. Alle viezigheid is er dus mooi afgekomen en ik werd helemaal gestimuleerd om plantenbakken te kopen en vrolijke plantjes te kopen om aan het balkonnetje te hangen. Ze hangen nog niet maar de bakken staan klaar. Het boerinnetje en ik zijn er een middag lekker mee in de weer geweest.

Deze blog is onderdeel van een serie over het opknappen van de tuin. Abbonneer je zodat je niks mist (rechts op de site kan je je mailadres opgeven) en altijd als eerste weet hoe het staat met de tuin.