de tuin eindelijk af? een kar met planten

Het is de hoogste tijd voor een update over de tuin. Wat een project is die tuin! We hebben van alles gehad onder andere regen met als gevolg alles nat en hele grote plassen. Daardoor hebben we lang moeten wachten. Ook was er kou en wintergedoe, maar nu lijkt eindelijk alles bij elkaar te komen.

Het hek is gebouwd en het boerinnetje kan niet meer ontsnappen. Er staat een mooie schommel, een zandbak en een huisje. Er is zelfs een moestuin omheind. Deze staat weliswaar nog vol met onkruid maar er zijn plannen om er in te richten. (Er zijn altijd plannen…) Afgelopen week hebben we gewerkt aan een perkje met planten. We kozen een heerlijke zonnige middag en reden met een kar achter de auto naar het tuincentrum. Het was een mooie dag en na wat wikken en wegen hadden we een volle kar en een hoofd vol plannen. Uiteindelijk heb ik in de regen de laatste plantjes zitten planten, omdat ik in mijn hoofd had dat het per se in de grond moest.

De Boer wachtte tot het droog was en heeft de volgende dag de klimplanten geplant o.a. een blauwe regen. Eindelijk lijkt alles bij elkaar te komen! Na een lange dag nog snel een rondje racen op de gazonmaaier (want het ging regenen) kunnen we genieten van weer een resultaat.

de tuin eindelijk af? samen aan de laatste loodjes

Toch is het nog steeds niet af…

Er blijven dingen waar ik niet tevreden over ben, de lijst lijkt totaal niet korter te worden. De klussen wel gedetailleerder en meer voor de perfectionist. Hier en daar zitten nog wat gaten in het gazon, de hekjes zijn er nog niet, er komt nog heel veel onkruid en misschien moet er nog een beetje kunstmest over het gazon. Heeft er al iemand nagedacht over waar de bollen moeten komen? waarschijnlijk niemand en bedenken we volgend voorjaar dat dat wel erg leuk geweest was….

De moestuin

Oh ja, die moestuin die zit nog steeds helemaal vol met onkruid. Er plannen zijn voor frambozenstruikjes, er staat al boerenkool en de moestuin is half overwoekerd met kalebassen. Er zijn wel zaken te oogsten en er is zoals altijd genoeg te doen!

Mijn goede voornemen: Volgend jaar de mooiste moestuin van de straat hebben, is natuurlijk veel te ambitieus. Het zijn voorlopig dan ook alleen nog voornemens en plannen.

Afronden

de tuin eindelijk af?  nog even gratis entertainment

Het is tijd om deze serie over de tuin af te ronden. Het enige wat nu nog gaat gebeuren is onkruidbeheersing en nieuwe plannen maken voor een nieuw seizoen The winter komt eraan er komen steeds meer regenachtige dagen waarop er weinig buiten te doen is de boerderij gaat langzamerhand weer in winterslaap.

Ik vond het leuk jullie mee te nemen in het proces vanuit opnieuw organiseren van onze tuin. Ik kom nu tot het besef dat het waarschijnlijk nooit helemaal klaar zal zijn en er altijd nog wel iets van zijn. We blijven verbeteren of veranderen. Daarom is dit voorlopig de laatste blog in deze serie over de tuin.

Volgend voorjaar gaan we gewoon weer verder met bloggen over de dingen die ik aan het doen ben en daar hoort natuurlijk ook de tuin bij. Op dit moment zijn we druk met kalebassen oogsten en daarmee mooie herfstplekjes te maken. Ondanks dat ik dit jaar “niks” aan de moestuin heb gedaan is er, als altijd, toch genoeg te doen op de boerderij!

Deze blog is onderdeel van een serie over het opknappen van de tuin. Abbonneer je zodat je niks mist (rechts op de site kan je je mailadres opgeven) en altijd als eerste weet hoe het staat met de tuin.