Hoe blijf ik gemotiveerd in coronatijd om de dingen te doen die ik moet doen, om afstand te houden en gezond te blijven? Lees hieronder mijn tips!

Nadat ik vorige week schreef over de corona-dip en wat ik leerde van mijn broer. Heb je de blog gemist? hier kan je hem teruglezen. Maar hoe blijf je nu wel gemotiveerd? Gemotiveerd blijven om je werk te doen, de kids vrolijk te houden en natuurlijk die afstand te houden.

Hoe blijf ik gemotiveerd in coronatijd om de dingen te doen die ik moet doen, om afstand te houden en gezond te blijven? Lees hieronder mijn tips!

#1 Hou het ritme erin!

Met een ritme kan ik het leven beter aan. En op een boerderij is er gelukkig al vrij veel ritme. Maar als ik daar niet aan mee doe dan geeft dat niet. Ik kies ervoor wel mee te doen in het ritme. Ik sta op tijd op (lees daarover meer hier) , en doe mijn taken op vaste momenten (lees daarover meer hier). Het kleine boerinnetje helpt me daarbij, zij heeft het ritme ook nodig. Een ritme van waken en slapen, van eten en spelen. En samen houden wij zo het ritme erin.

blokkensysteem coronatijd
Agenda

Ik wordt gelukkiger als alles een tijd en een plaats heeft. Het motiveert mij om door te gaan, taken te doen die anders blijven liggen en over het algemeen ben ik gelijk productiever als ik in het ritme blijf. En als er dingen uit mijn handen komen dan motiveert dit mij om nog even door te gaan en dingen verder af te maken of iets extra’s op te pakken.

#2 Kijk naar het positieve en doe leuke dingen

Het glas is halfvol, zo wil ik graag naar de dingen kijken. Als ik gedemotiveerd dreig te worden, dan wil ik nog wel eens wegzakken in dat alles tegenzit. Mijn moeder noemde dit vroeger het B100-syndroom (de echte Bassie en Adriaan-fans zullen dit herkennen, maar klik anders even op deze link.)

Maar als ik mezelf terugbreng in het ritme (tip1) en weer bedenk hoe goed ik het heb, gaat het gelukkig al snel weer beter.

Het helpt ook om leuke dingen te gaan doen of in ieder geval te plannen. Want er zijn nog veel dingen die we wel mogen doen en die mij toch het gevoel geven er even uit te zijn. Lekker fietsen met het boerinnetje, een afspraak met familie en vriendinnen op afstand of iets lekkers bakken en koken.

# 3 Kom tot rust

Ik kan niet gemotiveerd blijven als ik gestrest ben. Hoe groter de stres, hoe erger de chaos blijft en hoe minder overzicht ik heb. En dan is de motivatie ver te zoeken. Dus neem ik tijd om tot rust te komen. Even een half uurtje rommelen in de moestuin, even een tijdschrift lezen in de zon of bellen met mijn moeder. Dat helpt voor mij om de rust in mijn lijf en in mijn hoofd te bewaren.

En rust is noodzakelijk om alle stress weg te houden en gemotiveerd te blijven en alle belangrijke dingen in mijn leven te doen. Want i vind alles belangrijk en wil alles doen.

Motivatie in coronatijd

Met de bovenstaande 3 tips blijf ik gemotiveerd om dat ook allemaal te doen! Niet alles tegelijk, maar alles op zijn tijd en dat maakt alle verschil.