De zomervakantie komt eraan! In deze blog vertel ik jou niet waarom melk goed is voor elk maar wel waarom melken goed is voor mij.

Nog een paar nachtjes slapen, het voelt bijna als mijn verjaardag 😉 Ik mis de coronarust en ben er weer helemaal toe om me terug te trekken in de boerderijbubbel. Ik heb natuurlijk wat ideeën voor leuke blogs deze zomer! Het buitenleven roept, we hebben grote plannen voor de tuin en een fikse opknapbeurt en ik wil mezelf weer laten zien in de stal.

Het is een grote schande en ik kan het niet goedpraten (al heb natuurlijk wel excuses) maar ik was al 1,5 jaar zeker niet in de stal geweest om te helpen met melken… schaam, schaam. De komst van het boerinnetje heeft me helemaal uit de stal gehaald en voornamelijk naar binnen verbannen. Een heerlijke tijd, met badjes en flesjes en de geur van baby.

Geen baby meer

Maar ons boerinnetje ruikt niet meer naar baby, eerder naar geuren van buiten spelen en dieren voeren. O ja, en regelmatig een vieze luier natuurlijk. En ik heb geen echte reden meer om niet in de stal te zijn tijdens het melken. Dus toen mijn schoonmoeder zo tussen neus en lippen door zei dat ze vanavond niet kwam melken, maakte ik mijn plan en greep mijn kans.

Het boerinnetje en ik zwaaiden naar de boer toen hij ging melken, maar toen hij de deur uit was, gingen we snel afruimen en de keuken een beetje netjes achterlaten. Ik viste een overal tevoorschijn dat me weer past, deed het boerinnetje haar laarsjes aan, en daar gingen we.

Sinds kort hangt er in de melkput een schommel voor de kleine meid, zo kan ze alles goed zien en loopt ze niet in de weg. Het liefste stapt ze stoer langs de melkstellen en trekt interessant aan de slangen alsof ze precies weet wat ze doet, en misschien weet ze dat ook wel.

Klaar om te melken

In de melkput helpen # melk
In de melkput helpen

En daar stonden we dan, klaar om te melken. Ik wist nog hoe het moest! En ik vond het heerlijk om daar weer even te zijn. We hebben een klein uurtje geholpen, want toen moest het boerinnetje naar bed, maar ik heb genoten. Het is leuk om als gezin in de melkpunt te staan en samen te melken. Ik vond het leuk om de kleine taakjes te doen die erbij horen. Het is fijn om de boer op deze manier te kunnen helpen.

En ik had het gemist! Ik had het niet door, maar ik vind melken toch wel leuk 😉 Ik hou van het samenwerken, de rust van de dieren en zelfs het aan de kant schuiven van koeienpoep is een klusje waar ik plezier in heb. Dus de stal in! Dat staat zeker op mijn lijst van activiteiten voor deze zomer.

Was het maar vast vakantie. Nog 14 nachtjes slapen…