Begin juni zijn wij opnieuw ouders geworden van een tweede boerinnetje! We zijn vol verwondering, superdankbaar en blij dat alles goed gegaan is en we weer een prachtig meisje mochten verwelkomen op de boerderij.

Het is al weer even geleden dat jullie een blog gelezen hebben, want het kostte wat energie om weer op de been en in een ritme te komen. Een blog is dan het laatste en minst belangrijke wat ik te doen had 😉 Dus konden jullie even genieten van een heerlijke rustperiode :p

tweede boerinnetje

De wereld op zijn kop

Ondanks dat de wereld op zijn kop staat en ik, opnieuw als kersverse moeder, enigszins in de kreukels lag, loopt alles op de boerderij gewoon door. Het is wel bijzonder als de nieuwbakken papa in het ziekenhuis eigenlijk alleen maar naar huis wil omdat hij de koeien hoort roepen, het is melktijd. En het mooie is dat ik dat begrijp en misschien ergens dezelfde drang voel. Onze koeien roepen en iemand moet ze verzorgen en mijn boer kan dat het beste, uiteraard!

Ik stuur boer naar huis om te melken met de afspraak dat hij mij en het boerinnetje later ophaalt als we mogen gaan. Wij hebben een paar heerlijke rustige uren in het ziekenhuis voordat we naar huis gaan en de boer kan even een rondje rennen over ons erf. Goed geregeld!

Dol Dwaze Dagen

En dan beginnen de dol dwaze dagen. Dagen van kraamzorg, ritme vinden, 2 boerinnetjes, vieze luiers, gebroken nachten en roze muisjes. Maar daarna ook dagen van tuin verder afmaken, dieren verzorgen, huishouden, boekhouding en 1000 andere zaken. Nachten met weinig slaap en dagen met dutjes.

Toch kan ik zeggen dat het goed gaat. Het is nog steeds erg veel en intens, maar het is vooral genieten van eerste lachjes, eerste nacht doorslapen, knuffelmomenten en dagjes uit met 2 boerinnetjes.

Nieuwe rollen

We hebben nieuwe rollen gekregen. Iedereen moest zich aanpassen en wennen. De grootste verandering kwam voor het grote boerinnetje, zij heeft zich het meest moeten aanpassen. Opeens moeten papa en mama gedeeld worden. Kan je niet meer zoveel samen naar buiten, omdat er altijd een fles of een luier is die maakt dat alles langer duurt. Er komen veel vreemde mensen in huis, maar als je geluk hebt brengen ze cadeautjes mee 😉

Grote zus worden is niet niks, maar het is gelukt! Ze is met glans geslaagd en ik ben supertrots!

Mijn rol

Ook mijn rol is veranderd. Op dit moment ben ik vaak alleen nog maar moeder en verder niks. Alles draait om 2 kinderen en slaap 😉 Ik mis soms mezelf en de andere rollen die ik vervulde. Maar voor alles is een tijd en nu na 8 weken merk ik dat ik niet alleen maar moeder ben. Af en toe is er weer ruimte voor andere rollen, soms ben ik ook weer een beetje mezelf. Een beetje boerin…