de tuin deel 3

De hoogste tijd om jullie een update te geven over hoe het is met onze tuin, dus hierbij deel 3. Wat is er veel gebeurd sinds de laatste update. Ons gezin is uitgebreid met een boerinnetje, maar ook in de tuin is heel veel gebeurd!

Tegenslag

Wij hebben wat tegenslag gehad met de tuin en het ging zeker niet zo snel als ik wilde dat het zou gaan. Ook het boerinnetje vroeg elke dag of papa misschien vandaag verder ging? Meestal niet, want het zat een beetje tegen.

Wekenlang zaten we in de modder, want wat kwam er een regen! Alles stond volledig blank en de werkzaamheden moesten gestaakt worden. Geen hek, geen planten, geen speelattributen. Er gebeurde gewoon niks. Alleen maar modder.

de tuin deel 3

Nou ja niks, we konden goed zien hoe onze waterafvoer werkte, met als resultaat dat we de trampoline nog verplaatst hebben naar een hoger gelegen deel van de tuin. Elk nadeel heeft blijkbaar ook een voordeel.

Mijn prioriteit

Mijn grootste prioriteit was dat er een hek moest komen zodat ik mijn ogen soms even kan laten rusten terwijl de kleine meiden buiten spelen. Ik had niet veel rustige momenten als er buiten gespeeld werd. Er rijdt altijd wel een trekker rond, een vrachtwagen of een shovel. Je hoort nog iets te vaak over ongelukken op de boerderij met kleine kinderen die iets ergs overkomt. Maar voordat het hek kon komen, moest er grond verplaatst, gelijk gemaakt en bemest.

Ik heb mijn tijd vooral besteed aan het moddervrij houden van het boerinnetje 😉

Maar op een mooie dag, kwam mijn boer eraan toe om het hek te plaatsen. Met uiterste precisie en geduld is er een hek gekomen. Mijn moederhart is weer gerust.

De prioriteit van het boerinnetje

De schommel! De trampoline! De Glijbaan! Als het een af was verschoof de prioriteit gelijk naar het volgende speelattribuut dat geplaatst moest worden. Ze wist precies te vertellen in welke volgorde alles gedaan zou worden en wachtte soms geduldig en soms minder geduldig op de volgende stap.

de tuin deel 3

In de modder spelen is gelukkig ook heel leuk! of helpen!

Wensen

Intussen zijn heel veel wensen vervuld. Er zijn een hek en speelattributen geplaatst. We hebben gras gezaaid en het is niet volledig weggespoeld door de regen, maar redelijk goed opgekomen. Natuurlijk is het nog niet af, en als je alles onder elkaar zet moet er eigenlijk nog veel gebeuren, maar we genieten al van de basis die er is!